Taip paruoštas baklažanas man buvo skaniausias su ryžiais ir grietine (dar tiktų ir natūralus jogurtas ar tadžiki padažas). Išbandykite patys, labai rekomenduoju.

4 porcijos

Reikės:

  • 2 vidutinio dydžio baklažanų
  • 250 g jautienos faršo
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 300 g susmulkintų konservuotų pomidorų
  • 200 ml vandens
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 saujos susmulkintos petražolės
  • 1 valg. š. pomidorų pastos
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 4 plonų pomidoro griežinėlių (nebūtina)
  • 8 plonų žaliosios paprikos juostelių (nebūtina)
  • 2/3 arb. š. džiovintos aštrios paprikos dribsnių (arba miltelių)
  • aliejaus kepimui
  • druskos, juodųjų pipirų


Gaminimas:

1. Baklažanus perpjauname pailgai perpus. Tada kiekvieną puselę įpjauname pailgai per vidurį (tik įpjauname atsargiai, kad neperpjautume baklažano odelės). Kiekvieno baklažano įpjovą ir paviršių apibarstome druska ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje 15 minučių.
2. Svogūną nulupame, susmulkiname ir kepiname su trupučiu alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies, kol svogūnas suminkštėja.
3. Nulupame česnako skilteles, sutriname česnako spaustuku, ir kepiname apie minutę kartu su svogūnu. Tada sudedame jautienos faršą, išmaišome. Sudedame konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, aštrios paprikos dribsnius, pagardiname druska, pipirais ir kepiname pora minučių. Faršo nereikia ilgai kepti, kadangi jis dar keps orkaitėje ant baklažanų. Paragaukite ar papildomai nereikia druskos, pipirų.
4. Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
5. Baklažanų puseles nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
6. Didelėje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės aukštesnės ugnies, sudedame baklažanus ir kepiname iš abiejų pusių, kol šie apskrunda. Ilgai kepti nereikia, tiesiog, kol baklažanai apskrunda. Tada baklažanus dedame ant popierinio rankšluosčio.
7. Kepimo indą patepame aliejumi, sudedame visas baklažanų puseles taip, kad odelė liestų indo apačią. Ant kiekvieno baklažano po lygiai uždedame faršo, išlyginame paviršių. Ant viršaus išdėliojame pomidorų griežinėlius ir paprikos juosteles. Į indą supilame vandenį sumaišytą su 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, indą uždengiame folija ir kepame įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Po to nuimame foliją ir kepame dar 15 minučių. Baklažanus patiekiame su ryžiais, natūraliu jogurtu ir salotomis.

Baklažanai įdaryti jautienos faršu ir pomidorais
Foto: Recepto autorė