Reikės:

  • 2 lakštelių kiaušininių makaronų
  • 1 svogūno
  • aliejaus (kepti)
  • 1 pakelio tailandietiškos sriubos prieskonių
  • 2 pakelių kokosų pieno 18 proc. riebumo (po 250 ml)
  • 250 g virtų krevečių
  • 150 g vyšninių pomidoriukų
  • 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • ryšelio kalendrų (patiekti)
  • kelių lapelių baziliko (patiekti)
  • aitriosios paprikos (patiekti)
  • žaliosios citrinos (patiekti)

Gaminimas:

1. Užvirinkite vandenį ir išvirkite 2 lakštelius kiaušininių makaronų.

2. Susmulkinkite svogūną ir trumpai apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

3. Suberkite tailandietiškos sriubos prieskonius, išmaišykite ir dar kepkite 1–2 min.

4. Supilkite į puodą kokosų pieną, pamaišykite ir įpilkite dar apie 400 ml vandens. Maišykite kokosų pieną su vandeniu santykiu 1:1, supilkite į puodą, užvirinkite, suberkite krevetes, pomidoriukus ir žirnelius. Viską išmaišykite ir pavirkite dar 1–2 min.

5. Patiekite sriubą su makaronais, kalendrų ir baziliko lapeliais. Pageidaudami galite sriubą gardinti žaliosiomis citrinomis ir aitriąja paprika.