Reikės:

  • 2 lakštelių kiaušininių makaronų
  • 1 svogūno
  • aliejaus (kepti)
  • 1 pakelio tailandietiškos sriubos prieskonių
  • 2 pakelių kokosų pieno 18 proc. riebumo (po 250 ml)
  • 250 g virtų krevečių
  • 150 g vyšninių pomidoriukų
  • 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • ryšelio kalendrų (patiekti)
  • kelių lapelių baziliko (patiekti)
  • aitriosios paprikos (patiekti)
  • žaliosios citrinos (patiekti)

Gaminimas:

1. Užvirinkite vandenį ir išvirkite 2 lakštelius kiaušininių makaronų.

2. Susmulkinkite svogūną ir trumpai apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

3. Suberkite tailandietiškos sriubos prieskonius, išmaišykite ir dar kepkite 1–2 min.

4. Supilkite į puodą kokosų pieną, pamaišykite ir įpilkite dar apie 400 ml vandens. Maišykite kokosų pieną su vandeniu santykiu 1:1, supilkite į puodą, užvirinkite, suberkite krevetes, pomidoriukus ir žirnelius. Viską išmaišykite ir pavirkite dar 1–2 min.

5. Patiekite sriubą su makaronais, kalendrų ir baziliko lapeliais. Pageidaudami galite sriubą gardinti žaliosiomis citrinomis ir aitriąja paprika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)