Pyragą, kurį siūloma pasigaminti BBC portalo maistui skirtoje rubrikoje, tikrai galima užšaldyti, todėl tai – puikus sprendimas, jei norite turėti greitai paruošiamo maisto.


Reikės šių produktų:

  • 2 valgomųjų šaukštų sviesto ir dar šiek tiek kepimui;
  • 1 su kaupu valgomojo šaukšto miltų;
  • 200 ml vištienos sultinio;
  • 3 valgomųjų šaukštų plakamosios grietinėlės;
  • kelių lašų citrinų sulčių;
  • šviežio peletrūno šakelės (nebūtinai);
  • 1 vidutinio dydžio žalios paprikos, supjaustytos juostelėmis;
  • saujos pievagrybių, nuplautų, nusausintų ir supjaustytų į keturias dalis;
  • 400 g virtos vištienos, susmulkintos;
  • 225 g gatavos sluoksniuotos tešlos
  • 1 vidutinio dydžio kiaušinio, išplakto.


Gaminimas

• Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (180, jei orkaitė su ventiliatoriumi).
• Pagaminkite padažą. Ištirpinkite sviestą prikaistuvyje storu dugnu, suberkite miltus ir kaitinkite ant lėtos ugnies 3 minutes arba tol, kol ims sklisti malonus kepimo kvapas. Tada supilkite vištienos sultinį, padidinkite kaitrą ir maišykite, kol skystis užvirs. Supilkite grietinėlę ir iš lėto maišykite, kol padažas įgaus sirupo konsistenciją. Įlašinkite citrinų sulčių ir įmeskite peletrūno šakelę. Išjunkite kaitlentę.
• Atskiroje keptuvėje, ištirpinę gabalėlį sviesto, šiek tiek apkepkite vištieną, paprikas ir pievagrybius. Kepinkite maždaug 5 minutes. Tada supilkite padažą.
• Ištepkite sviestu karščiui atsparų indą. Jis turi būti tokio dydžio, kad tilptų vištienos įdaras ir dar liktų vietos. Suverskite į indą vištienos įdarą.
• Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlos lakštas turi būti maždaug centimetro storio. Užklokite tešla įdarą ir kruopščiai užspauskite kraštus. Kad pyrago paviršius atrodytų dailiau, kraštus užspauskite šakute. Poroje vietų tešlą įpjaukite, kad pro plyšius galėtų išeiti garai. Aptepkite tešlą kiaušinio plakiniu.
• Kepkite pyragą įkaitintoje orkaitėje maždaug 25–35 minutes. Jo paviršius turi būti gražiai parudęs, o įdaras – įkaitęs iki karštumo. Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės, palaukite, kol šiek tiek atvės, ir patiekite.

Patarimai

Jei pyragą ketinate užšaldyti, palaukite, kol padažas visiškai atauš ir tik tada suberkite vištieną, paprikas ir pievagrybius. (Prieš šaldant, kartotinai vištienos šildyti nereikia.) Supilkite įdarą į indą, kurį galima dėti ir į šaldiklį, ir į orkaitę, arba folijos skardą. Iškočiokite tešlą, uždenkite ja įdarą ir šitaip paruoštą pyragą užšaldykite. Ketindami kepti užšaldytą pyragą, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros (160, jei orkaitė su ventiliatoriumi) ir kepkite 40–50 minučių, kol kepinys gražiai paruduos, o įdaras užvirs.

Vištienos pyragas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)