Trinta pomidorų sriuba

5 porcijos

Reikės:

  • 800 g konservuotų susmulkintų pomidorų
  • 200 g (2 vidutinio dydžio) svogūnų
  • 3 stiklinių vištienos sultinio (arba 1 kubelio vištienos sultinio ir 3 stiklinių vandens)
  • 2 česnako skiltelių
  • 4 valg. š. miltų
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. sviesto
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • 1/3 arb. š. džiovinto baziliko
  • 1/3 arb. š. džiovinto čiobrelio
  • druskos
  • šviežio baziliko lapelių (sriubai pagardinti)
  • tarkuoto parmezano sūrio (sriubai pagardinti)


Gaminimas:

1. Svogūnus nulupame, susmulkiname.

2. Puode ant vidutinės ugnies įkaitiname alyvuogių aliejų ir sviestą. Sudedame susmulkintus svogūnus ir kepiname, kol suminkštėja. Vis pamaišome, kad neprisviltų.

3. Česnaką nulupame, sutriname česnako spaustuku. Sudedame į puodą su svogūnais, išmaišome, kepiname kelias minutes ant silpnos ugnies, ir vis maišome, kad česnakas neprisviltų. Po to suberiame miltus, juoduosius pipirus, čiobrelį, baziliką ir nuolat maišant kepiname dar kelias minutes.

4. Į puodą supilame pomidorus, gerai išmaišome. Tada supilame sultinį, pagardiname cukrumi ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol sriuba užverda. Puodą uždengiame dangčiu, sumažiname ugnį iki silpnos, ir verdame 40 minučių. Sriubą patiekiame pagardintą šviežiais baziliko lapeliais, parmezano sūriu ir su česnakiniu batonu. Skanaus!

Šiai sriubai pagardinti labai tiktų kietasis sūris.