Kepinti ryžiai paruošiami maždaug per 25-30 minučių su visais pjaustymais ir kepimais. Nenustebkite, kad receptas ilgas, tiesiog vieną pakepi, išimi iš keptuvės, jau kepi kitą. Viskas gaminimo eigoje vyksta greitai, tik aprašas išėjo ilgas. Tiesa, nepamirškite iš anksto turėti virtų ryžių. Skaniau, kai naudojami vakarykščiai ryžiai, jie tuomet būna sausesni, biresni, ir, žinoma, sutaupysite laiko, nes nereikės laukti kada ryžiai atvės. Be to, šalti, birūs ryžiai daug geriau apskrunda.

Reikės:

  • 1 didelės brokolio galvos
  • 4 kiaušinių
  • 1 stiklinės nevirtų ryžių (arba 3 stiklinių virtų)
  • 10-15 jaunų svogūnų laiškų (su baltąja stiebo dalimi)
  • 2 česnako skiltelių
  • 4 valg. š. sojos padažo
  • 1 valg. š. cukraus
  • 0,5 arb. š. imbiero miltelių (arba 1 arb. š. sutarkuotos imbiero šaknies)
  • 3 valg. š. aliejaus (daržovių kepimui)
  • 3 valg. š. aliejaus (kiaušinių kepimui)
  • 2 valg. š. aliejaus (ryžių kepimui)
  • 1,5 valg. š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 valg. š. balto vyno acto

Gaminimas:

1. Brokolį supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais.

2. Svogūnų laiškus (ir baltąją dalį) supjaustome maždaug į 2-3 cm gabalėlius.

3. Kiaušinius išplakame indelyje kartu su 0,5 arb. š. druskos.

4. Kitame indelyje sumaišome cukrų, sojos padažą, 1 arb. š. druskos, sutarkuotą imbierą (ar imbiero miltelius) ir sutarkuotą česnaką (česnaką taip pat galite sutrinti naudodami česnako spaustuką).

5. Didelėje keptuvėje storesniu dugnu įkaitiname 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės aukštesnės ugnies. Sudedame brokolį ir nemaišant kepame apie 5 minutes. Tada sudedame svogūno laiškus, išmaišome ir kepiname dar apie pora minučių. Vis pamaišome. Tada išimame daržoves iš keptuvės.

6. Į tą pačią keptuvę įpilame 3 valg. š. aliejaus, įkaitiname ant vidutinės ugnies. Supilame išplaktus kiaušinius ir nuolat maišydami kepiname apie pusę minutės. Ilgiau kepti nereikia, kitaip kiaušiniai pasidarys kieti. Kiaušinius sudedame į lėkštę su daržovėmis.

7. Toje pačioje keptuvėje įkaitiname dar 2 valg. š. aliejaus ant vidutinės aukštesnės ugnies, sudedame virtus ryžius, užpilame padažu, išmaišome ir kepiname nemaišydami apie 4 minutes. Tada išmaišome ir vėl kepame dar 3-4 minutes, kad ryžiai apskrustų. Po to nukeliame keptuvę nuo ugnies, sudedame daržoves, kiaušinius, pagardiname sezamo aliejumi, vyno actu, viską gerai išmaišome ir patiekiame. Jei reikia papildomai įdedame druskos.