Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje dirbanti Regina prekiauja daugiausia paukštiena, bet taip pat iš ūkininkų gauna ir atvėsintų triušių.

„Būna, ateina žmonės, klausia, ką čia įdomesnio gal Kalėdoms paruošus, jau tas ir anas išbandyta. Tai visada pasiūlau išsikepti triušį pagal savo receptą. Daugelis stebisi, įsitikinę, kad orkaitėj triušis neva sudžius, sukeps, nieko neliks iš jo. Bet kai išbando šitą receptą, grįžta ir sako, kad buvo puiku“, – pasakojo Regina.

Pasak jos, šitas su majonezo marinatu ruoštas triušis būna minkštas, švelnaus skonio, aromatingas. Turgaus prekybininkai pastebi, kad apskritai triušieną daugiausiai perka jaunos šeimos vaikams, vyresni žmonės.

Triušiena yra naudinga, sveikatai palanki mėsa, nes triušiai daugiausia maitinasi tik žole ir kitu labai natūraliu pašaru. Dietologai ją iš tiesų rekomenduoja įtraukti į kūdikių racioną. Triušienoje ypač gausu baltymų, ją žmogaus organizmas lengviau virškina. Be to, ši mėsa daug švelnesnio skonio ir turi mažiau cholesterolio net už vištieną. Tad ji labai tinkama ir vyresnio amžiaus žmonėms. Triušio mėsą valgyti itin sveika, todėl ji rekomenduojama sergantiems onkologinėmis ligomis.

Orkaitėje keptas triušis su majonezo marinatu

Vienam triušiui paruošti reikės trijų šaukštų majonezo, arbatinio šaukštelio garstyčių, 2–3 skiltelių česnako, po žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų. Jei mėgstate, galima pridėti ir mėsos arba vištienos prieskonių.

Marinatui sumaišykite majonezą, garstyčias, pipirus, druską, prieskonius ir sutrintą česnaką.
Triušį nuplaukite ir nusausinkite (tam puikiai tiks popierinis rankšluostis). Triušį galite kepti visą arba supjaustytą gabalėliais. Triušieną gerai įtrinkite marinatu ir kelioms valandoms (o geriausiai – nakčiai) palikite šaltoje vietoje.

Kepkite kepimo maiše apie pusantros valandos iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Jei norite, kad triušiena būtų apskrudusi, likus 10–15 minučių iki kepimo pabaigos mėsą išimkite iš kepimo maišo.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)