Užkandis su silke, mangu ir kepintomis daržovėmis

Jums reikės:

  • 400 g lapinio kopūsto (Kale)
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 mėlynojo svogūno
  • 1 prinokusio mango
  • 250 g silpnai sūd. silkių filė
  • Rudojo cukraus
  • Balto balzaminio acto
  • Alyvuogių aliejaus
  • Persilade prieskonių
  • Druskos
  • Pipirų
  • Ciabatta duonos

Susmulkinti lapinį kopūstą juostelėmis.

Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi trumpai apkepti česnaką ir sudėti kopūstą. Užpilti šlakelį balto balzaminio acto ir apkepti, kol kopūstas pradės minkštėti, tačiau dar išliks žalias. Supilti į į indą.
Riekelėmis supjaustyti svogūną ir apkepinti toje pačioje įkaitintoje keptuvėje. Tuomet įpilti šiek tiek vandens, kad svogūnas pasitroškintų. Įberti Persilade prieskonių ir šaukštą rudojo cukraus, sumažinti kaitrą ir pakepinti, kol svogūnai karamelizuosis. Juos išpilti į indą.

Į tą pačią keptuvę sudėti pusiau perpjautus pomidoriukus. Jie kepant karamelizuosis. Pagardinti pipirais ir balzaminiu actu. Išpilti į indą keptuvėje paliekant susidariusį skystį.

Ciabatta duonos riekeles pavilgyti keptuvėje likusiu skysčiu, pabarstyti druska ir pipirais ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti orkaitėje 180°C temperatūroje grilio ir ventiliatoriaus režimu 5-8 min.

Mangą nulupti ir supjaustyti riekelėmis. Silkę supjaustyti 1 cm storio gabaliukais.

Ant iškepusios ciabatta duonos dėti pakepintą kopūstą, pomidoriukus, mango su silke ir ant viršaus karamelizuotus svogūnus.

Užkandis su silke, mangu ir kepintomis daržovėmis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)