Jums reikės:

  • 2 vidutinio dydžio bulvių
  • 3 virtų burokėlių
  • 100 g burokėlių lapų
  • 50 g žirnelių anksčių
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • 3 šaukštų majonezo
  • 50 g smulkintų pistacijų
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 stiklinės balto vyno
  • Šlakelio balzaminio acto
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Pipirų

Išvirti gerai nuplautas ir neluptas bulves.
Burokėlius supjaustyti riekelėmis ir apkepti ant grilio keptuvės.

Į gilią lėkštę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įberti žiupsnelį pipirų, druskos, riekelėmis pjaustyto česnako. Dėti sluoksnį burokėlių, ant jų pilti aliejaus, balzaminio acto, paberti druskos, pipirų, česnako ir taip susluoksniuoti visus burokėlius. Tai yra daroma, kad jie išsimarinuotų.

Į įkaitinta keptuvę su alyvuogių aliejumi suberti žirnelių ankštis ir apkepinti. Suberti susmulkintus burokėlių lapus, užpilti vynu ir patroškinti apie 10 minučių. Pagardinti druska ir pipirais.

Išvirtas bulves nulupti ir gerai sutrinti. Sumaišyti su majonezu, garstyčiomis, druska ir pipirais. Masę supilti į konditerinį maišelį su norimu antgaliu.

Jau galima sluoksniuoti burokėlių lazaniją. Į lėkštę dėti burokėlio riekelę, ant jos formuoti bulvių masę ir užberti smulkintų pistacijų ir taip padaryti tris sluoksnius. Ant viršaus uždėti žirnelių anksčių su burokėlių lapais, užberti šiek tiek pistacijų ir pagardinti balzamiko actu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)