Gaminant čilietišką troškinį galite naudoti mėgstamiausias pupeles, dėti net ir daugiau moliūgo bei mėgstamos dešros ar dešrelių. Priklausomai, kokius troškinius jūsų šeima mėgsta. Čilietišką troškinį taip pat galima gaminti vegetariškai – tiesiog nedėkite dešrelių. Gaminant vegetarišką troškinio versiją aš dar pakepinčiau susmulkintą pomidorą kartu su svogūnu ir česnaku, kad pridėtų papildomo skonio.

6 porcijos

Reikės:

  • 2 stiklinių sausų baltų pupelių
  • 500 g moliūgo
  • 150 g chorizo dešrelių (ar bet kokių kitų rūkytų dešrelių)
  • 100 g spageti makaronų
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 arb. š. raudonosios paprikos miltelių
  • 0,5 arb. š. čili paprikos miltelių
  • druskos
  • 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus (kepimui)

Gaminimas:

1. Pupeles suberiame į indą, užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti pernakt.

2. Išbrinkusias pupeles sudedame į puodą, užpilame vandeniu maždaug 3 pirštai virš pupelių ir verdame ant vidutinės ugnies ~1 h.

3. Moliūgą nulupame, išimame sėklas, supjaustome didesniais kubeliais. Sudedame į puodą su pupelėmis, pagardiname druska, verdame 15 min.

4. Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Česnako skilteles nulupame, susmulkiname. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, sudedame svogūną ir česnaką, pakepiname kelias minutes. Supjaustome chorizo dešrą griežinėliais, sudedame į keptuvę su svogūnu. Pagardiname raudonąja ir čili paprikų milteliais, ir kepiname, kol dešra apskrunda.

5. Keptuvės turinį sudedame į puodą su pupelėmis ir verdame 10 min. Jei reikia įpilame papildomai vandens. Tada sudedame makaronus (perlaužtus perpus) ir verdame dar 10 minučių, kol makaronai suminkštėja. Skanaus!

Prieš patiekiant troškinį galite pagardinti šviežiomis petražolėmis.