„Mano diedukas gydydavo visus su aštriom paprikom nuo peršalimo, nes taip dega, kad iš skausmo pamiršti, jog sergi“, – juokavo Gian Luca.

Aitriosios paprikos

2 stiklainiams (1 litro tūrio)

Jums reikės:

  • 500 g aštrių apvalių paprikų
  • 20 g ančiuvių aliejuje
  • 20 g marinuotų kaparėlių
  • 100 g tuno aliejuje, nusausinto
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 250 g baltojo vyno acto
  • 250 g baltojo vyno
  • 2 lauro lapų
  • 9 juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelio raudonėlio
  • 3 kadagio uogų
  • 3 gvazdikėlių
  • Druskos

Visų pirma reikia išvalyti paprikas – nupjauti viršūnėles su koteliu ir iš jų vidaus išimti visas sėklas. Patariama naudoti vienkartines virtuvės pirštines. Nupjautas viršūnėles susmulkinti.

Tuo tarpu į indą supilti baltąjį vyną ir vyno actą.

Suberti visus prieskonius (lauro lapus, kadagio uogas, gvazdikėlius), pagardinti druska ir, kai tik užverda, pamerki paprikas ir palikti jas virti 5 minutėm..

Nusausinti paprikas ant sauso ir labai švaraus audinio. Jas sudėti anga nukreipta žemyn.

Įdarui susmulkinti trintuvu susmulkinti ančiuvius, kaparėlius, tuną ir paprikų viršūnėles. Įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, pipirų ir trinti su smulkintuvu, kol gausis kreminė tekstūra.

Aitriąsias paprikytes užpildyti įdaru ir sudėti į stiklainį iki viršaus. Užpilti alyvuogiu aliejumi, kol pilnai apsemia paprikytes.

Uždaryti stiklainį, įdėti į šaltą vandenį dangteliu į apačią, užvirti ir pakaitinti bent 15 min. Atidarius patartina juos vartoti kuo greičiau (ne ilgiau kaip 2–3 dienas), atsargiai laikant šaldytuve, kad pailgėtų jų laikymo laikas.

Konservuotos aitriosios paprikos, įdarytos tunu, ančiuviais ir kaparėliais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)