Produktai:

1 poras (smulkiai supjaustyti), 2 šaukštai daržovių arba vištienos sultinio, 4 šaukštai natūralaus tepamo sūrio, 1 šaukštas smulkintų šviežių peletrūnų, 1 virta vištienos krūtinėlė (be odelės, supjaustyta gabalėliais), aliejaus kepimui, 4 kiaušiniai (išplakti), druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių.

2. Susmulkintą porą suberkite į sultinį, supilkite į puodą, uždenkite, pavirkite 5–6 min. ar kol skystis susigers. Įberkite druskos, pipirų, sumaišykite su sūriu, peletrūnu ir vištienos gabalėliais.

3. Patepkite keptuvę aliejumi ir užkaiskite ant didelio kaitrumo viryklės.

4. Įberkite druskos į išplaktus kiaušinius, pusę masės supilkite į keptuvę ir kepkite, subraukdami mentele iškepusią dalį į keptuvės vidurį, o skystai masei leisdami kepti kraštuose. Kepkite, kol visa kiaušinių masė sukietės.

5. Pusę masės su vištiena suberkite ant omleto, vieną jo pusę užlenkite ant įdaro. Omletą išimkite į dubenį, pridenkite, kad neatšaltų, kol kepsite antrą omletą.

6. Patiekite omletą su šviežių agurkų ir pomidorų salotomis.