Tą kartą Olivier iškepė „Crêpes complètes“ – bretoniškus grikių miltų blynus su paštetu „pâté“, kiaušiniu ir sūriu „Gruyère“, sardinėmis ir porais, su šokoladu ir lydytu sviestu „Paysan Breton“, o vaikus džiugino mieliniais blyneliais „Kouign“ su bretoniška sūdyta karamele, kaštainių kremu ir džemais.

Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius

Pasidomėjome, koks šios ypatingos prancūziškos blynelių tešlos receptas.

Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius

„Ši tešla yra labai paprasta. Bretanės regione šiems blyneliams naudojamas tik vanduo. Tačiau vienoje tešloje naudojamos dvi skirtingos miltų rūšys – grikių miltai, pilno grūdo grikių miltai, vanduo, pipirai, druska ir viskas baigta“, – teigė Olivier.

Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius

Pasak iš Bretanės regiono kilusio šefo, neužteks tešlos tik maišyti. Ją šaldytuve reikia palikti mažiausiai 6 valandoms.

„Mes visada tešlą pasiruošiame iš anksto, dažniausiai iš vakaro ir tada paliekame visą naktį, o tada jau kitą dieną galima kepti. Jeigu liko tešlos – nieko tokio, ją galima užšaldyti“, – dėstė blynelių kepimo profesionalas.

Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius

Vieni pagrindinių Bretanės regiono blynelių – su kiaušiniu, kumpiu ir sūriu.

Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius

„Paskleidžiame kiaušinio baltymą, o trynys lieka per vidurį. Tada dedame kumpį, šalia sūrį ir viską užlankstome“, – trumpai ir paprastai paaiškino Olivier.

Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius

Kitus blynelius prancūzų šefas rekomenduoja pasigaminti su sardinėmis. Šis receptas yra jo autentiškas.

„Viską sugalvojau iš savo fantazijos. Pagalvojau, kodėl ne su sardinėmis? Kadangi aš esu sardinių fanas ir jas labai mėgstu. Tačiau vien sardinių neužtenka, todėl šalia jų patiekiu porus su sviestu. Ir viskas, o skonis – tobulas“, – pasakojo jis.

Olivier Criou gamina prancūziškus blynelius

Prancūzų šefas išdavė, kad vienas slaptas ingredientas, kuris pagerina viso ko skonį – sviestas, tačiau ne lietuviškas, o prancūziškas.

„Aš pats naudoju sūdytą sviestą su druska. Ir tikrai skonis yra kitoks. Aš jį naudoju visur, užtepu ir ant pačios tešlos“, – teigė O. Criou.

Tiesa, tokius plonus ir traškius blynelius išsikepti reiks specialaus blynelių kepimo aparato. Žinoma, kepti galima ir įprastoje keptuvėje, tačiau jie nebus tokie ploni, kokie turėtų būti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)