Tą kartą Olivier iškepė „Crêpes complètes“ – bretoniškus grikių miltų blynus su paštetu „pâté“, kiaušiniu ir sūriu „Gruyère“, sardinėmis ir porais, su šokoladu ir lydytu sviestu „Paysan Breton“, o vaikus džiugino mieliniais blyneliais „Kouign“ su bretoniška sūdyta karamele, kaštainių kremu ir džemais.
Pasidomėjome, koks šios ypatingos prancūziškos blynelių tešlos receptas.
„Ši tešla yra labai paprasta. Bretanės regione šiems blyneliams naudojamas tik vanduo. Tačiau vienoje tešloje naudojamos dvi skirtingos miltų rūšys – grikių miltai, pilno grūdo grikių miltai, vanduo, pipirai, druska ir viskas baigta“, – teigė Olivier.
Pasak iš Bretanės regiono kilusio šefo, neužteks tešlos tik maišyti. Ją šaldytuve reikia palikti mažiausiai 6 valandoms.
„Mes visada tešlą pasiruošiame iš anksto, dažniausiai iš vakaro ir tada paliekame visą naktį, o tada jau kitą dieną galima kepti. Jeigu liko tešlos – nieko tokio, ją galima užšaldyti“, – dėstė blynelių kepimo profesionalas.
Vieni pagrindinių Bretanės regiono blynelių – su kiaušiniu, kumpiu ir sūriu.
„Paskleidžiame kiaušinio baltymą, o trynys lieka per vidurį. Tada dedame kumpį, šalia sūrį ir viską užlankstome“, – trumpai ir paprastai paaiškino Olivier.
Kitus blynelius prancūzų šefas rekomenduoja pasigaminti su sardinėmis. Šis receptas yra jo autentiškas.
„Viską sugalvojau iš savo fantazijos. Pagalvojau, kodėl ne su sardinėmis? Kadangi aš esu sardinių fanas ir jas labai mėgstu. Tačiau vien sardinių neužtenka, todėl šalia jų patiekiu porus su sviestu. Ir viskas, o skonis – tobulas“, – pasakojo jis.
Prancūzų šefas išdavė, kad vienas slaptas ingredientas, kuris pagerina viso ko skonį – sviestas, tačiau ne lietuviškas, o prancūziškas.
„Aš pats naudoju sūdytą sviestą su druska. Ir tikrai skonis yra kitoks. Aš jį naudoju visur, užtepu ir ant pačios tešlos“, – teigė O. Criou.
Tiesa, tokius plonus ir traškius blynelius išsikepti reiks specialaus blynelių kepimo aparato. Žinoma, kepti galima ir įprastoje keptuvėje, tačiau jie nebus tokie ploni, kokie turėtų būti.