Focaccia yra itališka duona, kurios tešla beveik tokia pati kaip picos. Tai mielinė tešla, kuri greit pakyla, jos nereikia kočioti, galima pridėti norimų priedų arba galima gaminti klasikinį variantą, kai naudojamas tik aliejus ir druska. Ji paprasta, pagaminama gana greitai, yra puri, švelni ir labai gardi. Ji puikiai tinka kaip užkandis, aperityvas, paplotis sumuštiniams ar kaip duona prie daugelio sriubų.

Tikrai liksite sužavėti jos išvaizda, kvapu ir skoniu.

Reikės:

  • 500g baltų miltų
  • 7g sausų mielių
  • 1 ½ arbt. š. druskos
  • 320ml vandens
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 20 vyšninių pomidorų
  • 2 šviežio rozmarino šakelių

Kaip gaminti:

1. Sumaišykite miltus, sausas mieles ir druską dideliame dubenyje. Įmaišykite vandenį ir aliejų, kad mišinys virstų lipnia tešla.
2. Tada iškrėskite tešlą ant švaraus darbinio paviršiaus. Minkykite rankomis, kol masė bus vienalytė ir glotni, – maždaug 10 minučių.
3. Sukočiokite tešlos rutulį ir šiek tiek aptepkite aliejumi. Palikite iškilti švariame dubenyje, uždengę virtuviniu rankšluosčiu.
4. Palikite pastovėti šiltoje vietoje maždaug 1 ar 2 valandas.
5. Kai masės padvigubės, perdėkite ant darbinio paviršiaus ir suspauskite, kad būtų maždaug stačiakampio formos. Uždėkite ant truputį aliejumi pateptos plokščios skardos. Paspaudykite tešlą pirštais iki pat kampų.
6. Pirštų galiukais per visą paviršių įspauskite gilias skylutes – beveik iki dugno ir įspauskite per pusę perpjautus vyšninius pomidorus. Pašlakstykite paviršių alyvuogių aliejumi ir apibarstykite druska bei rozmarinais.
7. Dabar uždengę palikite iškilti maždaug pusvalandį.
8. Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C. Kepkite maždaug 10 minučių, tada sumažinkite karštį iki 200 °C ir kepkite dar 10-15 minučių.

Skanaus!

Fokačija su pomidorais ir rozmarinu

Receptu dalijasi tinklaraštis „Kas tas avokadas“.