1. Šviežių kopūstų ir morkų salotos su rytietišku užpilu
Produktai: 200 g kopūstų, 1 morka, 1 agurkas, 2–3 salierų stiebai, 2 česnako skiltelės, 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus, 1 šaukštas citrinos sulčių, 2 šaukšteliai sojos padažo, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti:
Kopūstus smulkiai supjaustykite, agurkus ir morką supjaustykite plonais šiaudeliais, salierus – mažais gabalėliais. Atskiroje lėkštėje sumaišykite sojos padažą, aliejų ir citrinos sultis, sudėkite išspaustą česnaką, suberkite pipirus. Druskos nereikia, ją atstos sojos padažas. Sumaišykite salotas su užpilu ir patiekite.
2. Šviežių kopūstų salotos su tunu
Produktai: 200 g konservuoto tuno, 400 g šviežio kopūsto, saujelė svogūnų laiškų, 3 šaukštai tiršto jogurto, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti:
Kopūstus plonai supjaustykite, sudėkite į dubenį, užberkite druskos, paspaudykite. Sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir tuną. Užpilkite ant salotų jogurtą, pagal skonį įberkite pipirų, išmaišykite ir patiekite.
3. Šviežių kopūstų salotos su apelsinais
Produktai: 500 g kopūstų, 2 apelsinai, 1 šaukštelis druskos, 1 šaukštelis cukraus, 2 šaukšteliai balzaminio acto, žalumynų, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti:
Kopūstus smulkiai supjaustykite, sudėkite į dubenį, suberkite smulkintus žalumynus, įberkite druskos, pipirų, cukraus, išmaišykite ir paspaudykite salotas. Apelsinus nulupkite, pašalinkite ir plėveles, sėklas. Minkštimą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite prie kopūstų. Salotas užpilkite balzaminiu actu, aliejumi, išmaišykite.
4. Šviežių kopūstų salotos su mocarela
Produktai: 300 g kopūstų, 1 raudonasis svogūnas, 1 agurkas, 8 vyšniniai pomidorai, 10 alyvuogių, 150 g mocarelos, 0,5 šaukštelio druskos, 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 šaukštelis medaus, 1 šaukštas citrinos sulčių, juodųjų maltų pipirų ir žalumynų pagal skonį.
Kaip gaminti:
Kopūstus smulkiai supjaustykite, sudėkite į dubenį, įberkite druskos, paspaudykite, kad išsiskirtų sultys. Sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, smulkintus žalumynus, alyvuoges ir agurkus. Taip pat sudėkite pjaustytus pomidorus ir mocarelą. Atskirai dubenėlyje sumaišykite medų, aliejų, citrinos sultis ir juoduosius pipirus. Užpilu pagardinkite salotas, išmaišykite.
5. Šviežių kopūstų ir žirnelių salotos su garstyčių užpilu
Produktai: 300 g kopūstų, 4 šaukštai konservuotų žirnelių, 10 žaliųjų alyvuogių, saujelė svogūnų laiškų, 4 graikinių riešutų branduoliai, cukraus, druskos, žalumynų pagal skonį, 3 šaukštai citrinos sulčių, 3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus, 1 šaukštelis garstyčių grūdelių.
Kaip gaminti:
Kopūstus smulkiai supjaustykite, sudėkite į dubenį, apibarstykite druska, cukrumi, paspaudykite. Sudėkite konservuotus žirnelius, žiedeliais supjaustytas alyvuoges. Riešutų branduolius sutrinkite plokščia peilio puse, dar papjaustykite ir suberkite ant kopūstų. Sudėkite ir smulkintus žalumynus. Atskirai dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, aliejų, garstyčias ir pipirus. Apliekite salotas užpilu, išmaišykite.