Jei norite, kiaulieną galite pakeisti vištienos filė. Taip pat į kepsnelių tešlą papildomai galite įberti mėgstamų prieskonių. Kepsnelių užtenka maždaug keturiems asmenims, dėl to, jeigu jūsų šeimyna didesnė – dvigubinkite porciją. Beje, tik iškepti kepsneliai yra traškūs, po to suminkštėja.

~20 kepsnelių

Reikės:

  • 450-500 g kiaulienos
  • 3 kiaušinių
  • 3 valg. š. majonezo
  • 3 valg. š. bulvių arba kukurūzų krakmolo
  • ¾ arb. š. druskos
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • aliejaus kepimui

Gaminimas:

1. Kiaulieną supjaustome labai smulkiais gabalėliais, sumaišome su druska ir pipirais.
2. Viename dubenyje išplakame kiaušinius su majonezu, tada sudedame krakmolą, maišome, kol nelieka krakmolo gumulėlių. Kiaušinių plakinį užpilame ant kiaulienos ir išmaišome. Jei turite laiko galite kiaulieną palikti marinuotis šaldytuve 2 h.
3. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies. Dedame po kaupiną 1 valg. š. kiaulienos gabalėlių, suformuojame apvalų kepsnelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Po to kepsnelius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejų. Patiekiame su mėgstamu garnyru.

Skanaus!