Kaip ir kiekvienais metais piknikas sutraukė daug žmonių. „Kitchen me“ virtuvės meistrai piknikautojams parengė net keletą grilio naujienų. Viena iš jų – ant griliaus iškeptas
antienos užkandis, kuris nustebino nauju skonių deriniu: ant kepsninės kepti sultingos ir aromatingos antienos iešmeliai buvo patiekti su šviežiomis salotomis ir traškiu vafliu.

„Borjomi“ piknikas

Šiais metais piknike iškylautojams išdalinta 2 tūkstančiai buteliukų mineralinio vandens ir tiek pat porcijų gardžios antienos ant iešmelių.

Jei norėtumėte pavaišinti netikėtai užklupusius svečius, štai jums antienos iešmelių receptas:

5 valgytojams

  • 600 g marinuotos antienos filė su prieskoniais
  • Vaflinių indelių
  • Traškių salotų lapų
  • Iešmelių
Antienos filė supjaustykite kubeliais. Juos suverkite ant iešmelių. Antieną kepkite ant grilio plokštumos ne ilgiau nei 10 minučių. Jei kepsite ant grotelių, liepsnojančias žarijas uždenkite keletą kartų sulankstyta folija. Kol mėsa kepa, pasiruoškite vafliukus – įdėkite į juos traškų salotos lapą, o tuomet įsmeikite iešmelį. Saldus vafliuko skonis papildo sultingą antieną. Netikėta ir labai gražu.
„Borjomi“ piknikas

Į tradicinę iškylą dalintis maistu, vandeniu ir nuostabiais Vilniaus senamiesčio vaizdais susirinko ir žinomų veidų – dainininkė ir politikė Donalda Meiželytė, TV prodiuserė ir renginių organizatorė Goda Jokubaitienė, aktorė, radijo laidų vedėja Kristina Savickytė su abiturientėmis dukromis Justina ir Gabija, keliautoja, kelionių knygų autorė Dalia Smagurauskaitė, virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas, tinklaraštininkai – Elė Pranaitytė Kūtvėla, „Nesėdėk namuose“ autorius Ramūnas Šukauskas, „Aš esu keliautoja“ autorė Vitalija Navickaitė, mokesčių ekspertė Rūta Bilkštytė.

Mobiliosios programėlės #walk15 kūrėja, ėjimo renginių organizatorė Vlada Musvydaitė pikniko dalyviams pristatė „Borjomi trasą su charakteriu“ – naują maršrutą po įdomiausias, netikėtas Vilniaus vietas. Ji skirta tiems, kurie nori atrasti ypatingą, kvapą gniaužiantį ir labai chrakteringą miesto veidą. Šį maršrutą galima rasti atsisiuntus mobiliąją programėlę #walk15.

„Visi žinome svarbiausias Vilniaus senamiesčio gatves, tačiau jo kiemeliuose slypi tikri lobiai – deivių ir metraštininkų skulptūros, sėkmės pilvai, meilės plytelės. Eidami šiuo maršrutu, tikrai nepraleisite pro akis kavinių, kuriose galima rasti knygų ir kačių, taip pat ypatingų vietų, kuriose susiduria senosios ir naujosios kultūros. Esu tikra, kad žingsniuodami šiuo maršrutu, žmonės ne tik skaičiuos žingsnius, bet ir labai daug sužinos apie miestą“, – sakė Vlada Musvydaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)