4 porcijos

Reikės:

  • 2 vidutinio dydžio bulvių
  • 2 nedidelių marinuotų agurkų
  • 1 nedidelės skardinės šprotų
  • 1 didesnės saujos konservuotų žirnelių
  • 0,5 raudonos paprikos
  • 0,5 nedidelio svogūno
  • 3-4 valg. š. majonezo
  • druskos, juodųjų pipirų
  • šviežių krapų ar petražolių (nebūtina)


Gaminimas:

1. Bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname ir nulupame.
2. Bulves, marinuotus agurkus, papriką ir nuluptą svogūną supjaustome mažais kubeliais.
3. Į didesnę lėkštę ar dubenį sudedame bulves, užberiame marinuotus agurkus, svogūną, papriką ir žirnelius. Apibarstome druska, juodaisiais pipirais. Iš aliejaus išimame šprotus ir išdėliojame ant mišrainės. Į mišrainės vidurį dedame majonezo ir apibarstome susmulkintais krapais ar petražole. Skanaus!

Mišrainę galima patiekti ir atskiruose dubenėliuose ar lėkštėse.

Mišrainė su šprotais