2 porcijos

Reikės:

  • 4 kietai virtų kiaušinių
  • 1 nedidelės česnako skiltelės
  • 3 arb. š. majonezo
  • druskos, baltųjų pipirų
  • šviežių krapų
  • 4 batono riekių
  • saulėgrąžų aliejaus kepimui

Gaminimas:

1. Keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame batono riekes, apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda, jei reikia – įpilame papildomai aliejaus. Batono riekes išimame iš keptuvės, paliekame atvėsti.
2. Kiaušinius nulupame, supjaustome labai smulkiais gabalėliais. Česnaką susmulkiname, arba sutriname česnako grūstuvu.
3. Kiaušinius, česnaką, majonezą sumaišome viename inde, pagardiname druska ir pipirais pagal skonį.
4. Kiaušinių užtepėlę užtepame ant batono riekių, apibarstome susmulkintais krapais ir skanaujame.

Batoną galite skrudinti ir skrudintuvėje.