Reikės:
- kalakuto krūtinėlės – apie 500 g,
- 200 g šparaginių pupelių,
- 3 morkų,
- 3 nedidelių svogūno galvučių ir 4 česnako skiltelių,
- 1 saujos krapų,
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį,
- nedidelio gabalėlio sviesto apkepimui.
Aptepimui:
- 1 arbatinio šaukštelio majonezo,
- 1 valgomo šaukšto grietinės.
Gaminimas:
1. Šparagines pupeles apvirti ir pakepinti su trupučiu sviesto.
2. Morkas sutarkuoti, susmulkinti svogūnus bei česnakus, įberti druskos, pipirų ir pakepinti su trupučiu sviesto.
3. Krūtinėlę įpjauti ir padalinti į tris dalis.
4. Ant krūtinėlės dėti pakepintas morkas, svogūnus ir česnakus, supjaustytus krapus ir pakepintas šparagines pupeles.
5. Užlenkti galus ir tvirtai susukti vyniotinį.
6. Aptepti majonezo ir grietinės plakiniu.
7. Kepti apie 1 valandą.
Kalakutienos vyniotinis su kiaušiniais
Reikės:
- kalakuto krūtinėlės – apie 500 g,
- 3 kiaušinių,
- 3 morkų,
- 1 saujos krapų
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- nedidelio gabalėlio sviesto apkepimui.
Gaminimas:
1. Kiaušinius išvirti.
2. Krūtinėlę įpjauti ir padalinti į tris dalis.
2. Morkas sutarkuoti, įberti druskos, pipirų ir pakepinti su trupučiu sviesto.
3. Ant krūtinėlės dėti pakepintas morkas, supjaustytus krapus ir kietai virtus kiaušinius.
4. Užlenkti galus ir tvirtai susukti vyniotinį.
5. Aptepti majonezo ir grietinės plakiniu.
6. Kepti apie 1 valandą.
Kalakutienos suktinukai
Reikės:
- kalakuto krūtinėlės,
- 3 morkų,
- saujos šparaginių pupelių,
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį,
- 100 g tarkuoto puskiečio sūrio,
- nedidelio gabalėlio sviesto apkepimui.
Gaminimas:
1. Krūtinėlę supjaustyti gabaliukais ir išmušti.
2. Šparagines pupeles apvirti ir pakepinti su trupučiu sviesto.
3. Morkas supjaustyti panašaus ilgio šiaudeliais.
4. Ant išmuštų krūtinėlės gabaliukų dėti supjaustytas morkas, pakepintas šparagines pupeles ir užberti tarkuoto sūrio.
5. Suvynioti suktinukus ir susmeigti mediniais pagaliukais.
6. Aptepti majonezo ir grietinės plakiniu.
7. Kepti apie 30 min.