Kaip šį padažą pasigaminti, rodo Honorata Lyndo, projekto „Virk akademija“ mokytoja, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos valdybos narė, daugelio Lietuvos ir tarptautinių gastronominių konkursų laimėtoja, ir Alfas Ivanauskas, VMG idėjinis lyderis.
2019.01.24 14:06
Padažų karalius – kas jis? Parodė, kaip pasigaminti
(18)www.DELFI.lt
Mums neabejotinai geriausiai su lazanija siejamas Bešamelio padažas gimė prancūzų karaliaus Liudviko XIV dvare. O tai, kad iki šiol jis karaliauja virtuvėse, rodo jo aukštą rangą. Kaip ir minėta, lazanija ir Bešamelis yra užmezgę aistringą romaną, tačiau ne veltui šis padažas yra prancūzų kilmės – jis puikiai tiks su įvairiais sluoksniuojamais daržovių ir mėsos apkepais, žinoma, makaronais, jūros gėrybėmis ir žuvies patiekalais. Improvizuokite!