Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Ingredientai

3 kiaulienos nugarinės kepsniai su kaulais

Močiutės kiaulienos kepsnys
  • 1 šaukštas rozmarino (šviežio, jei įmanoma)
  • 1 šaukštelis susmulkintų šviežių pipirų (jei įmanoma)
  • Susmulkinta druska (jei įmanoma)
  • 1 litras vandens (arba kol užtenka)
  • 2 supjaustytos česnako galvutės su žievelėmis
Močiutės kiaulienos kepsnys

Padažas

  • 3 šaukšteliai ciberžolių
  • 3 šaukšteliai čili miltelių
  • 3 šaukštai rudojo cukraus
  • 4,5 šaukštai alyvuogių aliejaus (arba daugiau, jei reikia)

Paruošimas

1. Sumaišykite visus marinato ingredientus vandenyje. Įdėkite mėsą ir marinuokite mažiausiai 12 valandų šaltoje vietoje.
2. Išimkite mėsą iš vandens ir šiek tiek nusausinkite. Nuimkite nuo mėsos žoleles, jei reikia.
3. Sumaišykite visus padažo ingredientus.
4. Mėsą įpjaukite, kad padažas lengviau įsiskverbtų į mėsą. Užtepkite mėsą padažu ir palikite marinuoti maždaug 1 valandą.
5. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Kepkite kepsniukus iš abiejų pusių, kol jie iškeps. Kepdami vis apliekite padažu.

Močiutės kiaulienos kepsnys

6. Valgykite su bulvėmis ir daržovėmis arba, jei esate tikras mėsos valgytojas, galite valgyti ir vieną. Mėgaukitės!

Močiutės kiaulienos kepsnys

Skanaus!