Paštetą, o kartais dar vadinamą terinu (pranc. terrine), iš tiesų ypatingu daro kai kurie gan paprasti priedai – geri prieskoniai, šviežios žolelės, šlakelis brendžio ar vyno, itin kokybiška druska (dūmų, kitais poskoniais skaninta), pistacijų saujelė. Ir nebūtinos tos kepenėlės, jei parduotuvėje ar turguje aptinkate įdomesnės mėsos, kas ir man nutiko – netikėtai radau šernienos ir nutariau paruošti naminį užkandį atsargoms, kai užsuks svečių.

Naminis paštetas be kepenėlių

Naminis paštetas be kepenėlių

  • 300 g šernienos (arba elnienos, antienos, kitos nekasdienės mėsos)
  • 150-200 g maltos kiaulienos (naminės, arba geriausia susimalti sprandinės gabalėlį namuose)
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • druska, pipirai, mėgstami prieskoniai arba žolelės
  • 50-100 ml brendžio arba raudono vyno
  • dultinio (nebūtinai)
  • 50-70 g sviesto

Jei žvėrieną ar kitą mėsą pirkote šaldytą, atšildykite. Galite ją apvirti sultinyje, maždaug 10-15min., arba apkepti pasmulkintą gabalėliais, su prieskoniais keptuvėje su sviestu arba aliejumi. Tą patį reikia padaryti ir su malta kiauliena, pridedant šiek tiek prieskonių. Mėsą atidedame į šalį, toje pačioje keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną su tarkuotomis morkomis, kol apskrus, suminkštės. Atvėsus, mėsą ir svogūnus su morkomis dedame į smulkintuvą ir viską smulkiname, tuomet pilame brendžio arba vyno ir pridedame prieskonių, jei jų stinga. Dar kartą viską smulkiname iki masės, kuri tinkama tepti ant skrebučio ar duonos. Dedame paštetą į stiklo indelį, patogų laikyti šaldytuve. Ištirpdytu likusiu sviestu užliejame pašteto indelyje paviršių ir paliekame trumpam atvėsti. Gražiuose indeliuose toks paštetas tinkamas dovanoti ar neštis kartu einant į svečius.

Naminis paštetas be kepenėlių
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)