Vilniuje, „Ogmios mieste“ įsikūrę šviežios ir rūkytos žuvies namai „Fiš“ ragina nebijoti eksperimentuoti ir svečius nustebinti netradiciniais receptais.

Žuvies namų vadovė Milda Šatė pastebi, kad silkę lietuviai valgo visus metus, tačiau kalėdiniu laikotarpiu pardavimai būna rekordiniai. Iš Norvegijos ant prekystalio atkeliaujanti silkė yra riebi, intensyvaus skonio. Ji sūdoma natūraliai, be chemijos, o marinuojama su citrina, nenaudojant acto.

Štai du skirtingi žuvies patiekalai, tinkantys Kūčių stalui:

Silkės vyniotinis su avokadu

  • Sūdyta silkės filė (nukaulinta) – 150 g
  • Filadelfijos sūris – 100 g
  • Majonezas – 80 g
  • Agaras – 30 g
  • Avokadas – 1 vnt.
  • Paprika (raudona) – 1 vnt.

Paruošimas

Sumaišykite Filadelfijos sūrį su majonezu, ištirpintu agaru. Sudėkite mažais kubeliais supjaustytą papriką ir avokadą. Šiuo įdaru pertepkite silkės filė, švelniai susukite. Vyniotinį suslėkite tam, kad įgautų norimą formą: kvadrato ar trikampio. 2 valandoms palikite šaldytuve – jis turi sustingti. Patiekite supjausčius su burokėlių čipsais, karamelizuotais burokėliais ar mėgstamomis daržovėmis.

Orkaitėje keptas amūras

Orkaitėje keptas amūras

Dar vienas neįprastas pasirinkimas – amūras. Ši karpžuvių žuvis užauginta Kintų regioniniame parke esančiuose tvenkiniuose. Į juos vanduo atkeliauja iš Minijos upės. „Lietuviams amūras dar nėra labai įprasta žuvis. Amūro mėsa balta, skonis šiek tiek primena menkę. Žuvis labai tvirta, ją galima valgyti tiek karštą, tiek atvėsusią. Nereikia jokių ypatingų ir sudėtingų receptų – užtenka žolelių mišinio ir druskos“, – tikino žuvies namų atstovė. Amūrą geriausia būtų kepti orkaitėje, tačiau galima ir keptuvėje.

  • Amūras (visas, išdorotas, atvėsintas) – 700 g
  • Žuvies prieskonių mišinys – pasirinkite mėgstamus prieskonius arba prieskonines žoleles

Paruošimas

Amūrą įtrinkite pasirinktais prieskoniais ir palikite 2 val. kambario temperatūroje. Taip paruoštą žuvį dėkite į neįkaitintą orkaitę, pridenkite folija. Nustatykite 180 laipsnių temperatūrą, leiskite iš lėto kepti žuviai ir orkaitei įkaisti. Taip žuvis bus sultinga, neperkepusi. Kai temperatūra orkaitėje pasieks 180 laipsnių, žuvį kepti dar 10-15 minučių. Patiekite su karštomis apkeptomis daržovėmis. Taip pat labai tinka įvairiai pagaminti burokėliai, pomidorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)