Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Grybų sriuba

Tai tikrai puiki sriuba, sušildysianti jau nuo pirmo šaukšto. Labai lengva paruošti ir be galo skanu, o jau kvapas... pakerės kiekvieną! Būtinai išmėginkite.

Reikės:

  • kelių gabalėlių sviesto
  • 0,5 kg kubeliais pjaustytų bulvių
  • 1/5 stiklinės ryžių
  • 0,2 kg grybų (šilbaravykių, baravykų, voveraičių arba kitokių – kokių turite)
  • 0,5 stiklinės pjaustytų svogūnų
  • 0,5 stiklinės pjaustytų morkų
  • druskos
  • 0,5 šaukštelio grybų miltelių (jei turite)
  • 2 lauro lapų
  • krapų (nebūtina)
  • 2 l vandens
  • 0,5 šaukštelio džiovintų krapų

Gaminimas:

  1. Supilkite vandenį į puodą. Sudėkite bulves ir ryžius.
  2. Į keptuvę įdėkite sviesto. Sudėkite svogūnus, morkas ir kepkite maždaug 10 minučių. Tada sudėkite grybus ir kepkite juos maždaug 10 minučių arba kol jie iškeps.
  3. Kai bulvės išvirs, įberkite druskos, įdėkite keletą lauro lapelių, supilkite į puodą visą mišinį iš keptuvės.
  4. Pagardinkite sriubą krapais.

Skanaus!

Agurkinė sriuba


Agurkinė sriuba

Sriuba su rūgštele neabejotinai sužavės tuos, kuriems patinka rauginti agurkai.

Reikės:

  • 5 kubeliais supjaustytų raugintų agurkų
  • 5 kubeliais supjaustytų bulvių
  • 0,5 stiklinės miežių (prieš mirkymą)
  • 1,5 litro jautienos sultinio
  • vandens
  • 0,5 šaukštelio džiovintų žolelių (mairūno, baziliko, saliero lapelių)

Gaminimas:

  1. Supjaustykite agurkus kubeliais ir sudėkite juos į puodą. Įpilkite šiek tiek vandens. Troškinkite agurkus maždaug 30 minučių.
  2. Į jautienos sultinį sudėkite miežius ir šildykite, kol sultinys pradės virti.
  3. Ten pat sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir virkite maždaug 10 minučių.
  4. Agurkus suberkite į puodą su sultiniu ir virkite keletą minučių.
  5. Įdėkite džiovintų žolelių. Pamaišykite.

Skanaus!

Rūgštynių sriuba


Rūgštynių sriuba

Lietuvių pamėgtą tradicinę rūgštynių sriubą paruošti labai lengva.

Reikės:

  • 200 g supjaustytų bulvių
  • 1 l vištienos sultinio
  • 2 saujos rūgštynių

Gaminimas:

  1. Supjaustytas bulves virkite vištienos sultinyje, kol jos išvirs.
  2. Tuomet sudėkite susmulkintas rūgštynes ir pavirkite dar apie 1 minutę.

Skanaus!

Pieniška leistinukų sriuba


Pieniška leistinukų sriuba

Mano močiutės daugybę kartų gaminta sriuba, kuri ją privertė net apsiverkti prisiminus, kaip būdama dar jauna gamindavo pagal šį receptą savo vaikams. Sriuba, kuri nukels į vaikystę!

Reikės:

  • 800 ml pieno
  • 1 puodelio (250 ml) vandens
  • žiupsnelio druskos

Tešlai:

  • 1 puodelio miltų (arba kol pasieksite reikiamą konsistenciją)
  • 1 puodelio vandens (arba kol pasieksite reikiamą konsistenciją)
  • 1 kiaušinio
  • žiupsnelio druskos

Gaminimas:

  1. Sumaišykite pieną su vandeniu, pagardinkite druska. Uždėkite puodą su skysčiu ant mažos ugnies ir užvirkite.
  2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, kad pasiektumėte konsistenciją, panašią į blynų tešlos.
  3. Padidinkite temperatūrą ir tarkuokite tešlą naudodami plokščią tarką virš verdančio skysčio tiesiai į puodą.
  4. Virkite sriubą dar 3 minutes arba kol tešlos leistinukai išvirs.

Skanaus!