Originalių pusryčių idėja su DELFI Maistas skaitytojais pasidalijo sveiko ir subalansuoto maisto restoranas „Health“. Pasak restorano direktorės Inetos Stankevičiūtės, subalansuoti pusryčiai užtikrina, kad jaustumėmės sotūs ir kupini energijos pradėti naują dieną.

Norint, kad patiekalas būtų tikrai sveikas, reikia stengtis išlaikyti tinkamą makroelementų (baltymų, angliavandenių, riebalų) ir mikroelementų (vitaminų, mineralų) santykį. Pavyzdžiui, kepant nenaudoti pridėtinių aliejų ir gyvulinės kilmės riebalų, o gaminant desertus atsisakyti pridėtinio cukraus, moko I. Stankevičiūtė.

Tokiais principais vadovaujamasi ir gaminant nuo spalio atnaujintame restorano meniu siūlomus ankstyvuosius pusryčius. Įprastą darbo dieną populiariųjų Benedikto kiaušinių svečiai neras – jų paskanauti galima tik per vėlyvuosius pusryčius savaitgaliais, vietoj jų siūlomi „sveikuoliški“ patiekalai: pilno grūdo avokadų skrebutis, grikiai su kiaušiniu marškinėliuose, šilkinis omletas, avižinė košė su šokoladu, žaliasis ir sotusis kokteilis su avižomis.

Populiariausi, atskleidžia restorano direktorė, – šilkinis omletas ir grikiai su kiaušiniu. Pastarieji patiekiami su daržovėmis, o omletas gaminamas ypatingu būdu – omletas sukamas į omletą, o viduje lieka skysta tekstūra ir šilkinė konsistencija. Kokteiliai, anot I. Stankevičiūtės, pasitarnaus, jei esate iš tų žmonių, kurie iš ryto negali dėti į burną nieko, ką reikia kramtyti, tačiau gali gerti – taip vis tiek suvartotumėte vieną svarbiausių dienos valgių. O jeigu iškiltų klausimas, ar tikrai labai sveika valgyti košę su šokoladu, pašnekovė primena, kad net ir šokoladą galima naudoti sveiką – be cukraus.

Restorano virėjas Aleksandras Jerusalimskis sutiko parodyti, kaip pasigaminti vieną iš šio meniu patiekalų – ne tik sveikus, tačiau ir akims „skanius“ pusryčius.

Pilno grūdo skrebutis su avokadu

Reikės:

  • pilno grūdo juodos duonos
  • avokado
  • putpelių kiaušinių
  • daržinio builio
  • žalių žirnelių
  • „Romanesco“ kopūsto
  • laimo
  • žolelių padažo
  • mėgstamų daigų papuošimui
  • druskos
  • pipirų

Gaminimas:

  1. Prieš paskrudindami duoną papurškiame purškiamu aliejumi – taip ji nesuskrus. Tuomet trumpam, maždaug 3–4 min., pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  2. Putpelių kiaušinius verdančiame vandenyje užtenka pavirti 3 min.
  3. Žaliuosius žirnelius taip pat papurškiame aliejumi ir pašildome prikaistuvyje. Bešildydami juos patriname šaukštu, pagardiname druska ir pipirais.
  4. Gerai prinokusį avokadą taip pat pagardiname druska ir pipirais, tuomet jį sutriname.
  5. Visi ingredientai paruošti, taigi ant duonos skrebučio tepame sutrintą avokadą, tuomet – sutrintus žirnelius, išdėliojame per pusę perpjautus putpelių kiaušinius, „Romanesco“ kopūsto žiedynus. Skrebutį pagardiname druska, pipirais, papuošiame daržinėmis builėmis, daigais, apšlakstome žolelių aliejumi, pabarstome pistacijų dulkėmis, paskutinis akcentas – laimo sultys.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)