Biskvitui reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 120 g cukraus
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • 20 g kakavos miltelių
  • 80 g miltų

Kokosiniam įdarui:

Šokolado glaistui:

  • 150 g šokolado
  • 80 ml pieno

Paruošimas:

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Plakite elektriniu plaktuvu iki purios masė.
  2. Įberkite sijotus kepimo miltelius, kakavos miltelius ir miltus. Viską lėtai permaišykite iki vientisos masės.
  3. Gautą tešlą supilkite į formą, padengtą kepimo popieriumi (vaizdo recepte mes naudojame 20 cm skersmens kepimo formą).
  4. Biskvitą kepkite 200°С temperatūroje apie 25 minučių.
  5. Gautą biskvitą padalinkite į 2 dalis.
  6. Į nedidelį puodą supilkite pieną, suberkite cukrų ir sudėkite sviestą. Puodą kaitinkite ant nedidelės ugnies tol, kol sviestas ir cukrus ištirps.
  7. Įberkite kokoso drožles ir kaitinkite toliau apie 10 min. tol, kol kokoso drožlės sugers pieną ir suminkštės.
  8. Šokolado glaistui paruošti šokolado gabaliukus užpilkite pienu ir nuolat maišydami ištirpinkite jį vandens vonelėje.

Skanaus!