Pirmiausia visus ingredientus pagal jų tekstūrą ir konsistenciją reikia suskirstyti į skirtingas kategorijas. Tai nulems jų dėjimo seką. Taigi, pradėkime nuo apačios ir sluoksnis po sluoksnio kilkime į trintuvo viršų.

1. Skysčiai

Nepriklausomai nuo to, kokį skystį naudojate – pieną, sultis, kokoso skystį, arbatą ar kavą – tai turi būti pirmasis ingredientas, įpiltas į jūsų trintuvą. Jeigu skysčiai bus apačioje, tai leis trintuvui suformuoti „sūkurį“, kuris lengvai žemyn nustums aukščiau susluoksniuotus žalumynus, vaisius ir daržoves.

Atminkite, kad naudojamo skysčio kiekis nulems jūsų tirštojo kokteilio konsistenciją. Jeigu skysčio mažiau, glotnutis bus tirštesnis, jeigu daugiau – skystesnis.

2. Milteliai ir saldikliai

Jeigu naudojate baltymų miltelius, peruvinę pipirnę, kakavą ar tokius saldiklius kaip datulės, agavos ar medus, dėkite juos į trintuvą iškart po skysčių. Labai svarbu, kad šie ingredientai būtų gerai sumaišyti, o jeigu tai milteliai, jie turi visiškai ištirpti glotnutyje.

Baltymų milteliai kokteilius ypač sutirština ir suteikia kreminę konsistenciją. Tačiau jeigu miltelius subersite paskutinius, jie gali visiškai neištirpti ir likti nemaloni miltelių ar kreidos tekstūra.

3. Žalumynai

Toliau – lapinės žalumos eilė. Lapiniai kopūstai, špinatai, lapiniai runkeliai ar kitos lapinės daržovės puikiai susitrins, jeigu juos dėsite būtent dabar. Beje, nepamirškite pašalinti bet kokias gyslas ar sumedėjusius stiebus.

Patarimas: padarykite pauzę ir pirmą kartą viską sumaišykite. Prieš kitą ingredientų raundą, vos įdėję žalumynų, greitai viską suplakite. Pastariesiems sutrinti gali prireikti laiko, todėl būtų protinga tai padaryti būtent šiame etape.

4. Minkšti ingredientai

Nuo šios akimirkos ingredientai į trintuvą keliaus pagal kietumą: nuo minkščiausių iki kiečiausių. Taigi, pradėkime nuo minkštųjų. Šis sluoksnis skirtas tokiems ingredientams kaip jogurtas, tofu ir riešutų sviestas.

5. Švieži vaisiai, riešutai ir sėklos

Dabar jau galima sumesti minkštus šviežius vaisius, pavyzdžiui, uogas, melioną, citrusinius vaisius, avokadus, taip pat riešutus ir sėklas. Kad susitrintų tolygiau, geriau būtų prieš tai juos supjaustyti. Tai ypač padės, jeigu jūsų trintuvas nėra itin galingas.

6. Šaldyti ir kieti ingredientai

Galų gale atėjo metas kiečiausiems ingredientams, pavyzdžiui, šaldytiems vaisiams ar ledui. Dėl savo sunkumo jie nusileis į trintuvo dugną. Dabar pats metas viską kaip reikiant sutrinti!
Patiekite ir skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)