Visgi „Epi Food“ teigiama, kad lengvai ir greitai nulupti kietai virtus kiaušinius – įmanoma. Tereikia laikytis šių taisyklių:

1. Kietai išvirkite kiaušinius.

Kad kietai virti kiaušiniai lengvai luptųsi, pirmiausia reikia juos teisingai išvirti. Kiaušinius dėkite į verdantį vandenį (ne į kambario temperatūros). Kai sudedame kiaušinius į verdantį vandenį, vėliau jie nusilupa lengvai.

Taigi kiauru šaukštu sudėkite šaltus kiaušinius tiesiai iš šaldytuvo (ne atšilusius iki kambario temperatūros!) į verdantį vandenį ir virkite 9 min.

2. Nusausinkite virtus kiaušinius ir sudėkite į puodą su šaltu vandeniu.

Kai kiaušiniai išvirs, sudėkite juos į kiaurasamtį, palaikykite po šaltu bėgančiu vandeniu ir vėl sudėkite į puodą, o tada įpilkite šalto vandens, kad kiaušinius apsemtų.

3. Pasukite puodą su kiaušiniais.

Puodą su kiaušiniais vandenyje švelniai pasukite, kad kiaušiniai susidaužtų vieni į kitus. Pamatysite, kaip lukštai sueižės.

4. Pastuksenkite kiaušinius vieną į kitą.

Paimkite du kiaušinius ir pastuksenkite vieną į kitą – kad lukštai sueižėtų dar stipriau stipriau.

5. Dabar lupkite.

Pakiškite nykštį po atšokusiu lukštu ir pasukdami lupkite. Pamatysite – kiaušinio lukštas praktiškai be pastangų atšoks ir nusilups. Nuluptus kiaušinius sudėkite į šaltą vandenį, kad nusiplautų lukštų dalelės.

Štai ir viskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)