Ar pagalvojate, kodėl vienos šeimininkės šonkauliukus iškepa tokius sultingus, o kitoms tai niekaip nepavyksta? Paslaptis paprasta – prieš kepant, šonkauliukus reikia trumpai apvirti.

Todėl mėsingus kiaulienos šonkaulius supjaustome palei kauliukus. Sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, kad semtų mėsą, ir statome virti. Kai vanduo užverda, nugraibome putas, į skystį prie kauliukų sudedame pjaustytus salierų stiebus, į keturias dalis padalintus svogūną ir morką, kelis laurų lapus. Sūdyti sultinio nereikia.

Verdame uždengę puodą ant minimalios kaitros maždaug 20 minučių. Tada šonkaulius išgraibome, leidžiame šiek tiek atvėsti ir užpilame marinatu.

Naminiam barbekiu padažui, kuriame marinuosime šonkaulius, keliuose šaukštuose aliejaus apkepame smulkiai kapotą svogūną, česnaką ir aitriąją čili papriką.

Kai daržovės suminkštėja, supilame trintų pomidorų tyrę. Padažui užvirus, supilame natūralų obuolių actą, cukraus sirupą arba medų, granatų sirupą, suberiame maltas kalendras, kuminus, garstyčias, juoduosius pipirus ir druską.

Šiame marinate apvoliojame virtus šonkaulius ir paliekame bent porai valandų arba per naktį marinuotis.

Skardą išklojame kepimo popieriumi. Sudedame šonkauliukus ir kepame maždaug pusvalandį iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant vidurinės lentynos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)