Šio pyrago pagrindas – purus biskvitas, kurį iškelia kiaušiniai, sudrėkina sviestas, o glotnumo suteikia grietinė.

Viršuje – storas obuolių su cinamonu sluoksnis, pagardintas žiupsneliu čiobrelių. Nežinojote, kad čiobreliai puikiai dera su obuoliais?

Pyrago pagrindui pirmiausia ištirpiname sviestą. Lydome ant mažos ugnies, kad jokiu būdu neužvirtų, arba ištirpiname mikrobangų krosnelėje. Paliekame kiek praaušti.

Tuo metu išplakame kiaušinius su cukrumi. Atkreipkite dėmesį – aš cukraus dedu tik pusę stiklinės, bet smaližiai gali berti visą. Kiaušinius plakame, kol masė padidėja maždaug tris kartus ir pabąla.

Į kiaušinius vis plakdami supilame tirpintą sviestą. Ten pat beriame pusantros stiklinės miltų, sumaišytų su šaukšteliu kepimo miltelių, įdedame kelis šaukštus tikros riebios grietinės ir gerai išmaišome.

Įdarui obuolius nulupame, pašaliname sėklalizdžius. Obuolius supjaustome kvadratėliais. Užberiame rudojo cukraus, cinamono, žiupsnį džiovintų čiobrelių. Įdarą išmaišome ir paliekame kelias minutes pastovėti.

Kepimo formą patepame sviestu. Supilame tešlą. Ant jos viršaus, paspausdami, paskirstome obuolių įdarą.

Kepame valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant vidurinės lentynos. Kai iškepa, palaukiame, kol šiek tiek pravės, ir tada pjaustome kvadratėliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)