Sušius, kaip patiekalą, sugalvojo Edo (dabar Tokijas – red.) miestiečiai ir tai buvo laikoma „prasčiokų“ valgiu. Jį valgė paprasti žmonės, dažniausiai imdami rankomis. Sušiams vis labiau įsigalint įvairiuose visuomenės sluoksniuose, jie pradėti valgyti lazdelėmis, susiformavo sušių kultūra.

Iš ko gaminami įprasti sušiai? Tam reikia ryžių, itin šviežių, termiškai neapdorotų jūros produktų ir gėrybių, daržovių, vasabio krienų. Šie produktai specialiu būdu suvyniojami į pailgą ritinį ir supjaustomi apvaliais cilindrėliais.

Šis sveikas ir gardus patiekalas taip išpopuliarėjo, kad sušių restoranų šiuo metu yra ne tik Japonijoje, bet ir visame pasaulyje. Deja, bet tokių – įprastų – sušių negali valgyti šiuo metu itin madingą veganišką mitybą propaguojantys žmonės.

Štai sostinėje esantis žaliavalgių restoranas „Vegan RawHouse“ savo meniu turi net veganiškų sušių, kurių receptą DELFI Maistui atskleidė maisto gaminimo technologė Irena Žentalytė.

Irena Žentalytė

Veganiškų sušių receptūra:

  • „Ryžiai“ daromi iš itin smulkiai supjaustyto baltojo ridiko ir saulėgrąžų.
Veganiški sušiai
  • Į vidų įsukite saliero kotų, supjaustytų plonomis juostelėmis.
Veganiški sušiai
  • Taip pat įdėkite pomidorų, paprikos, marinuotų morkų, svogūnų, krapų ir daigų.
  • Padažas gaminamas iš saulėgrąžų jogurto ir krienų.

Anot maisto gamybos technologės, daržovių įdaras gali būti įvairus, pagal kiekvieno žmogaus skonį.

Veganiški sušiai

Visus ingredientus dėkite ant jūros dumblių lapo, standžiai susukite ir suspjaustykite ritinėliais – vieno kąsnio užkandėlėmis.

Veganiški sušiai

Tokie sušiai yra minkšti ir gali greitai prarasti prekinę išvaizdą, tačiau ne skonines savybes.

Veganiški sušiai

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)