Makaronai tagliateliai su rūkyta lašiša ir upėtakio ikrais

Reikės:

  • 120 g itališkų makaronų
  • 40 g šalto rūkymo lašišos
  • saujos (apie 45 g) špinatų lapelių
  • 0,5 skiltelių česnako
  • saujelės tarkuoto kietojo sūrio
  • šaukšto aliejaus
  • 50 ml (4 šaukštų) grietinėlės
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 šaukštų ikrų

Papuošimui: žirnių, saulėgrąžų daigų, džiovintų alyvuogių trupinių

Gaminimas:

  1. Pirmiausia išsivirkite makaronus. Geriausia, anot šefės, 100 g makaronų virti litre vandens su 10 g druskos. Kai vanduo užvirs, sudėkite makaronus ir virkite juos apie 2–3 minutes. Svarbiausia – nepervirti, makaronai turi būti al dente – viduriukas dar šiek tiek kietas, o išorė jau minkšta. Kad makaronai nesuliptų, verdant juos reikia pamaišyti. Kai makaronai išvirs, išimkite iš puodo ir nuvarvinkite juos per sietelį.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, įdėkite išspaustą česnaką. Apkepinę česnakus sudėkite makaronus ir supilkite grietinėlę. Pagardinkite druska.
  3. Grietinėlei sutirštėjus sudėkite rūkytą lašišą ir apibarstykite kietuoju sūriu.
  4. Po kelių minučių nuimkite keptuvę nuo kaitros ir sudėkite špinatų lapelius, švelniai pamaišykite.
  5. Makaronus sudėkite į lėkštes. Papuoškite juos upėtakio ikrais, alyvuogių žeme, sūrio skrebučiu ir daigais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)