Makaronai tagliateliai su rūkyta lašiša ir upėtakio ikrais
Reikės:
- 120 g itališkų makaronų
- 40 g šalto rūkymo lašišos
- saujos (apie 45 g) špinatų lapelių
- 0,5 skiltelių česnako
- saujelės tarkuoto kietojo sūrio
- šaukšto aliejaus
- 50 ml (4 šaukštų) grietinėlės
- Žiupsnelio druskos
- 2 šaukštų ikrų
Papuošimui: žirnių, saulėgrąžų daigų, džiovintų alyvuogių trupinių
Gaminimas:
- Pirmiausia išsivirkite makaronus. Geriausia, anot šefės, 100 g makaronų virti litre vandens su 10 g druskos. Kai vanduo užvirs, sudėkite makaronus ir virkite juos apie 2–3 minutes. Svarbiausia – nepervirti, makaronai turi būti al dente – viduriukas dar šiek tiek kietas, o išorė jau minkšta. Kad makaronai nesuliptų, verdant juos reikia pamaišyti. Kai makaronai išvirs, išimkite iš puodo ir nuvarvinkite juos per sietelį.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, įdėkite išspaustą česnaką. Apkepinę česnakus sudėkite makaronus ir supilkite grietinėlę. Pagardinkite druska.
- Grietinėlei sutirštėjus sudėkite rūkytą lašišą ir apibarstykite kietuoju sūriu.
- Po kelių minučių nuimkite keptuvę nuo kaitros ir sudėkite špinatų lapelius, švelniai pamaišykite.
- Makaronus sudėkite į lėkštes. Papuoškite juos upėtakio ikrais, alyvuogių žeme, sūrio skrebučiu ir daigais.
Skanaus!