Reikės:

  • 200 g šviežių uogų
  • 200 g trintų šviežių uogų (gervuogių, mėlynių, raudonųjų serbentų, sutrintų su cukrumi santykiu 50:50)
  • 2 obuolių
  • 50 ml stipraus alkoholio (pasirinktinai – grapos, degtinės ar kt.)
  • šlakelio klevų sirupo
  • šaukšto lengvai sūdyto sviesto
  • šiek tiek erškėtrožių džemo


Gaminimas:

  1. Į dubenėlį su trintomis uogomis įpilame stipraus pasirinkto alkoholio ir viską gerai išmaišome. Tuomet indą dedame į šaldiklį šalti.
  2. Obuolius nulupame, supjaustome nedideliais gabaliukais.
  3. Keptuvę lengvai įkaitiname su šiek tiek sviesto ir klevų sirupo. Suberiame obuolius ir tokiame mišinyje vis pamaišydami pakepame obuolius. Jie neturėtų pernelyg suminkštėti, tik tapti lengvai karamelizuoti. Ant viršaus užpilame šiek tiek erškėtrožių džemo, išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.
  4. Į serviravimo lėkštę beriame šviežias uogas, ant viršaus dedame jau pravėsusius karamelizuotus obuolius ir sustingusį uogų šerbetą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)