Silkė nėra pats gražiausias maisto produktas, o daugelis mišrainių su ja, švelniai tariant, primena jovalą. Nepaisant to, daugelis lietuvių neįsivaizduoja savo šventinio stalo be salotų su silke. Jei planuojate paruošti šiuolaikiškai ir subtiliai atrodančias vaišes, jums tikrai nereikia iš meniu išbraukti patiekalų su silke. Jie gali net papuošti jūsų Šv. Kūčių ar Naujų metų vakarėlio stalą.

Vienas paprasčiausių, bet neprasčiausių būdų elegantiškai patiekti salotas su silke - serviruoti jas stiklinėje ar taurėje. Čia svarbiausia spalvos ir saikingumas. Nekraukite salotų su kaupu, verčiau mažiau, bet dailiau. O spalvų gama priklausys nuo produktų, kuriuos naudosite. Net tradicinė mišrainė su morkomis, burokėliais, marinuotais agurkais taurėje atrodys kaip dailus restorano šefo patiekalas.

Jei jums priimtinesnis valgymas iš lėkščių, o ne taurių, galite pabandyti formuoti salotų bokštus. Juos nesunkiai padarysite su specialiu konditeriniu žiedu, o jei šio neturite, naudokite paprastą plastikinė butelį. Horizontaliai perpjovę butelį iš viršaus ir apačios gausite plastikinį žiedą. Jį, suvilgę aliejumi, statykite ant lėkštės ir pradėkite sluokniuoti salotų ingredientus. Lengvai spustelėkite kiekvieną "bokšto" aukštą, o patį viršų pabarstykite žalumynais. Pabaigę atsargiai nuimkite formavimui naudotą žiedą.

Taip pat galite pabandyti gaminti silkės suktinukus. Įdėję mėgstamą įdarą silkę susukite ir sutvirtinkite mediniu pagaliuku.

Dailiai atrodys ir minimalistiniai silkės sumuštinukai. Ant mėgstamos duonos uždėkite šaukštelį salotų, o ant viršaus silkės gabalėlį. Vieno kąsnio sumuštinukai ne tik papuošia stalą, bet ir patogūs valgyti.

Dalinamės silkės patiekalų patiekimo idėjomis nuotraukų galerijoje.

Silkė su razinomis ir cinamonu

REIKĖS:
3 vnt. silkių filė;
2 svogūnų;
1 stiklinės razinų;
5 didelių džiovintų slyvų;
1 apelsino;
1 citrinos;
kelių šaukštelių cinamono;
1 šaukšto aliejaus;
druskos;
rudojo cukraus.

GAMINIMAS: Razinas ir slyvas apvirkite, svogūnus supjaustyti žiedeliais ir pakepinti aliejuje. Kai gražiai pagels, suberkite razinas, įberkite cinamoną, rudąjį cukrų, druską, apšlakstyti citrinos sultimis ir viską gerai išmaišyti. Dar porą minučių pakepkite. Apelsiną supjaustykite. Palaukite, kol masė atšals. Į lėkštę dėkite apelsino griežinius, susukite silkės gabalėlius ir dėkite masę. Skanaus!

Silkė su grybais ir pomidorais

REIKĖS:
2-3 vnt. silkių filė;
0,5 stiklinės grybų;
2 morkų;
2 svogūnų;
1 stiklinė sutrintų konservuotų pomidorų;
pipirų pagal skonį;
aliejaus kepimui.

GAMINIMAS. Nulupkite ir supjaustykite silkę. Susmulkintas morkas ir svogūną pakepinkite aliejuje. Sumaišykite su pomidorų padažu, grybais ir prieskoniais, patroškinkite. Kai padažas atvės, sumaišykite su silke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)