Egzotiškas žuvies paruošimo būdas – keptuvėje, su kokosų padažu ir kartu patiekiamais ryžiais – skamba labai patraukliai, tad pasižiūrėjome, ar įmanoma pasigaminti tokį restoraninį patiekalą namuose.

Gasparo Fernandeso žuvies su kokosų padažu receptas:

„Gaspar's“ šefas Gaspar Fernandes

Žuvis su kokosų padažu pagal Gasparo Fernandeso receptą

Žuvis:

Menkės / oto ar kitos žuvies filė - 150 g (vienam asmeniui)

Žuvies marinatui:

Kalendros sėklos 10 g
Čili pipirų milteliai 10 g
Ciberžolės milteliai 15 g
Žalioji citrina 1 vnt.
Alyvuogių aliejus 15 ml
Česnako skiltelė
Žiupsnelis druskos
(jei norisi aštresnio skonio čili pipirų galima dėti daugiau)

Padažui:

Kokosų pieno 100 ml
Vandens 15 ml

Pagardintiems ryžiams:

Virti basmati ryžiai 120 g (vienam asmeniui)
Svogūnų laiškai 15 g
Susmulkinta morka 15 g
Žalieji žirneliai 15 g
Susmulkintos kalendros žolelės 5 g
Švelnus sojų padažas 10 ml
Čili pipirų milteliai 5 g
Pusės žaliosios citrinos sultys
Sviestas arba alyvuogių aliejus 50 ml

Marinuotam svogūnui:

Supjaustyta pusė raudono svogūno
Pusės žaliosios citrinos sultys
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis baltojo cukraus
60 g sviesto žuvies kepimui
(žuvis kepama keptuvėje, bet ją taip pat galima kepti orkaitėje ar ant grilio).

Sutarkuokite česnaką ir sumaišykite su kalendros sėklomis, čili pipirais, ciberžolės milteliais, žaliosios citrinos sultimis, druska ir alyvuogių aliejumi. Šiuo marinatu ištepkite žuvį ir palikite šaldytuve bent valandai (idealiu atveju 6 valandoms).
Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įdėjus žuvį šiek tiek sumažinkite kaitrą. Kepkite žuvį ant vienos pusės maždaug 3 minutes, tada apverskite ir į keptuvę įdėkite sviestą, kurį nuolat šaukštu šlakstykite ant žuvies dar maždaug 2 minutes. Pabaigai išspauskite šiek tiek žaliosios citrinos sulčių ir žuvį išimkite iš keptuvės.

Toje pačioje keptuvėje sumaišykite kokosų pieną su šaukštu vandens ir jį sušildykite.
Ištirpdykite keptuvėje sviestą ir kelias minutes pakepkite svogūną ir morką.
Tada įdėkite išvirtus ryžius ir sumaišykite su visais likusiais ingredientais.
Plonai supjaustytą raudoną svogūną sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis, cukrumi ir druska ir pamarinuokite 5-7 minutes.
Žuvį papuoškite marinuotais svogūnais, kalendros žolelėmis ir patiekite kartu su kokosų padažu ir pagardintais ryžiais.

Žuvis su kokosų padažu pagal Gasparo Fernandeso receptą

Stengiamės atlikti viską pagal nurodytą receptą ir įsigyti visus nurodytus ingredientus. Parduotuvėje oto neradome, o menkė pasirodė labai prastos prekinės išvaizdos, tad pačiupome lietuvišką šamo filė.

Žuvis su kokosų padažu pagal Gasparo Fernandeso receptą

Susisukome virtuvėje gana greitai apie 1 valandą. Nemeluosiu, žuvį pavyko paruošti puikiai, manau, kad šamas čia taip pat yra tinkamas pasirinkimas, tad drąsiai galite pakeisti ir juo.

Žuvis su kokosų padažu pagal Gasparo Fernandeso receptą

Labiausiai džiugino gomurį glostantis padažas ir priderinti ryžiai su daržovėmis. Ideali kombinacija visiems, kas mėgsta žuvį. Tokį variantą galėtų išmėginti ir nemėgstantys žuvies ir imtų ją dažniau valgyti.

Žuvis su kokosų padažu pagal Gasparo Fernandeso receptą

Patiekalą pagaminti paprasta, net ir neturintiems gerų įgūdžių virtuvėje.

Žuvis su kokosų padažu pagal Gasparo Fernandeso receptą
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)