Šis patiekalas – paprastas, tačiau labai sotus, itališkai kaimiškas.

Carbonara


Reikės:

  • 250 g spagetti makaronų
  • 4 vnt. kiaušinių (trynių)
  • 200 g šoninės
  • 50 g kietojo sūrio (patarkavimui)
  • juodųjų pipirų
  • druskos.
Carbonara

Gaminimas:

Į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite makaronus. Virkite juos 7-8 minutes ant vidutinės ugnies arba kol bus al dente.

Carbonara

Kol makaronai virs, supjaustykite šoninę kubeliais ir pakepkite keptuvėje, kol apskrus ir išsiskirs riebalai.

Carbonara

Kol spirgučiai skrus, suplakite kiaušinio trynius su šiek tiek patarkuoto sūrio.

Iš keptuvės išimkite dalį spirgučių – jų reikės papuošimui.

Carbonara

Iki al dente apvirtus makaronus atsargiai įdėkite į keptuvę su likusiais spirgučiais, pamaišykite, įpilkite kelis samčius vandens iš puodo, kuriame virė makaronai.

Carbonara

Supilkite plaktą kiaušinį su sūriu, ir gerai viską išmaišykite 1-2 minutes leisdami ant silpnos ugnies susistovėti.

Carbonara

Patiekite gilesnėje lėkštėje, pabarstykite likusiais spirgučiais, tarkuotu sūriu ir juodaisiais pipirais.

Skanaus.

Carbonara
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)