Šis patiekalas – paprastas, tačiau labai sotus, itališkai kaimiškas.
Carbonara
Reikės:
Gaminimas:
Į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite makaronus. Virkite juos 7-8 minutes ant vidutinės ugnies arba kol bus al dente.
Kol makaronai virs, supjaustykite šoninę kubeliais ir pakepkite keptuvėje, kol apskrus ir išsiskirs riebalai.
Kol spirgučiai skrus, suplakite kiaušinio trynius su šiek tiek patarkuoto sūrio.
Iš keptuvės išimkite dalį spirgučių – jų reikės papuošimui.
Iki al dente apvirtus makaronus atsargiai įdėkite į keptuvę su likusiais spirgučiais, pamaišykite, įpilkite kelis samčius vandens iš puodo, kuriame virė makaronai.
Supilkite plaktą kiaušinį su sūriu, ir gerai viską išmaišykite 1-2 minutes leisdami ant silpnos ugnies susistovėti.
Patiekite gilesnėje lėkštėje, pabarstykite likusiais spirgučiais, tarkuotu sūriu ir juodaisiais pipirais.
Skanaus.