Kadangi namų virtuvėje dar yra bulvių, šį kartą jas ir sunaudosime. Iš jų išeis puiki bulvių košė. Ją galima valgyti vieną, su grietine, su žemaitišku kastiniu, su kepintais svogūnėliais ir spirgučiais.

Tad ko jums reikės:

  • 10-15 vnt. nedidelių bulvių
  • poros vidutinio dydžio svogūnų
  • 150-200 g šoninės ar rūkyto kumpio (naudojome Švarcvaldo kumpį)
  • 100 g sviesto
  • poros skiltelių česnako
  • druskos ir pipirų.

Bulvių košė
Foto: DELFI / Modesta Meškė


Kaip pasigaminti?

Bulves gerai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Kol bulvės virs, susipjaustykite svogūną, česnaką ir kumpelį ar šoninę. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, pakepkite svogūnus ir česnaką, kol švelniai paruduos ir suminkštės, sudėkite smulkintą kumpelį ir dar pakepkite, kol ims sklisti malonūs aromatai ir mėsa šiek tiek apkeps.

Bulvių košė
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Kai bulvės išvirs, jas nulupkite ir į puodą sutrinkite jas per metalinį sietelį (galite sutrinti smulkintuvu ar kitu elektriniu pagalbininku virtuvėje).

Bulvių košė
Foto: DELFI / Modesta Meškė
Bulvių košė
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Į sutrintas bulves įpilkite šiek tiek (apie 100 ml) virinto vandens. Tiesa, jei galite vartoti pieną, į bulvių košę galite pilti jį, o ne vandenį. Gerai išsukite košę, sudėkite sviestą, pabarstykite druska ir maišydami pakaitinkite.

Bulvių košė
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Kai košė išvirs, patiekite ją su svogūnėliai ir spirgučiais, grietine ar žemaitišku kastiniu. Prie tokios košės puikiai tiks šalto kefyro stiklinaitė.

Bulvių košė
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Skanaus.