Taigi, aguoniniam varškės apkepui reikės:
- 400 g varškės
- 3 kiaušinių
- 50-70 g sviesto
- 100 g aguonų plius 2 valgomų šaukštų pabarstymui
- 2 šaukštų cukraus
- Žiupsnelio druskos
- Grietinės ir uogienės pagal poreikį ir skonį.
Paruošimas:
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymo. Trynius išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purios masės. Sudėkite varškę, aguonas ir išmaišykite. Išlydykite 50 g sviesto ir supilkite į paruoštą masę. Atskirtus baltymus išplakite iki standžių putų ir švelniai įmaišykite į bendrą varškės apkepo masę.
Kepimo formą (apie 30 cm, puikiai tinka nelimpanti silikoninė) ištepkite likučiu sviesto, pabarstykite aguonomis. Supilkite apkepo masę į formą ir pašaukite į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes arba kol švelniai paruduos.
Ištraukę iš orkaitės atsargiai apverskite apkepą iš kepimo formos į lėkštę, supjaustykite gabalėliais ir pagardinkite grietine ar/ir uogiene.
Nemeluosiu, skonis buvo absoliučiai tobulas. Rekomenduoju išmėginti.