Taigi, aguoniniam varškės apkepui reikės:

  • 400 g varškės
  • 3 kiaušinių
  • 50-70 g sviesto
  • 100 g aguonų plius 2 valgomų šaukštų pabarstymui
  • 2 šaukštų cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • Grietinės ir uogienės pagal poreikį ir skonį.

Varškės apkepas su aguonomis
Foto: DELFI / Modesta Meškė


Paruošimas:

Varškės apkepas su aguonomis
Foto: DELFI / Modesta Meškė


Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymo. Trynius išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purios masės. Sudėkite varškę, aguonas ir išmaišykite. Išlydykite 50 g sviesto ir supilkite į paruoštą masę. Atskirtus baltymus išplakite iki standžių putų ir švelniai įmaišykite į bendrą varškės apkepo masę.

Kepimo formą (apie 30 cm, puikiai tinka nelimpanti silikoninė) ištepkite likučiu sviesto, pabarstykite aguonomis. Supilkite apkepo masę į formą ir pašaukite į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes arba kol švelniai paruduos.

Varškės apkepas su aguonomis
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Ištraukę iš orkaitės atsargiai apverskite apkepą iš kepimo formos į lėkštę, supjaustykite gabalėliais ir pagardinkite grietine ar/ir uogiene.

Varškės apkepas su aguonomis
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Nemeluosiu, skonis buvo absoliučiai tobulas. Rekomenduoju išmėginti.

Varškės apkepas su aguonomis
Foto: DELFI / Modesta Meškė