Taigi, aguoniniam varškės apkepui reikės:

  • 400 g varškės
  • 3 kiaušinių
  • 50-70 g sviesto
  • 100 g aguonų plius 2 valgomų šaukštų pabarstymui
  • 2 šaukštų cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • Grietinės ir uogienės pagal poreikį ir skonį.
Varškės apkepas su aguonomis


Paruošimas:

Varškės apkepas su aguonomis

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymo. Trynius išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purios masės. Sudėkite varškę, aguonas ir išmaišykite. Išlydykite 50 g sviesto ir supilkite į paruoštą masę. Atskirtus baltymus išplakite iki standžių putų ir švelniai įmaišykite į bendrą varškės apkepo masę.

Kepimo formą (apie 30 cm, puikiai tinka nelimpanti silikoninė) ištepkite likučiu sviesto, pabarstykite aguonomis. Supilkite apkepo masę į formą ir pašaukite į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes arba kol švelniai paruduos.

Varškės apkepas su aguonomis

Ištraukę iš orkaitės atsargiai apverskite apkepą iš kepimo formos į lėkštę, supjaustykite gabalėliais ir pagardinkite grietine ar/ir uogiene.

Varškės apkepas su aguonomis

Nemeluosiu, skonis buvo absoliučiai tobulas. Rekomenduoju išmėginti.

Varškės apkepas su aguonomis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)