1. Faršas su žalumynais ir su prieskoniais

Lengviausias, greičiausiai pagaminamas mėsos patiekalas – faršas su prieskoniais ir žolelėmis, kurie suteiks patiekalų įvairių skonio atspalvių. Šį patiekalą galima valgyti vieną arba su kokiu nors garnyru – bulvių, daržovių ar kruopų.

Produktai:

Faršo mišinys ar vienos rūšies faršas – 900 g, 1 didelis svogūnas, sauja šviežių bazilikų, kalendrų ir petražolių, 1 šaukštelis druskos, aitriųjų paprikų miltelių – pagal skonį.

Kaip gaminti:

Žalumynus nuplaukite, nusausinkite, smulkiai supjaustykite, tada dideliame dubenyje sumaišykite su faršu ir su prieskoniais iki vientisos masės. Sudėkite šią masę į įkaitintą keptuvę be aliejaus, kepkite 3 min., pamaišykite ir kepkite, kol susidarys tolygi paskrudusi plutelė.

2. Omletas su mėsa

Omletas puikiai tinka ryte ar norint užkąsti. O jei įdėjus į jį faršo ir prieskonių? Bus gana soti vakarienė, kuriai pagaminti neprireiks daug laiko, o rezultatas maloniai nustebins.

Produktai:

2–3 kiaušiniai, 2–3 šaukštai kepto faršo, žalumynų – pagal skonį, druskos ir pipirų – pagal skonį, aliejaus kepimui.

Kaip gaminti:

Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir pipirais. Supilkite į keptuvę, tolygiai iš abiejų pusių apkepkite, tada suberkite faršą ir smulkintus žalumynus, pakepkite 2–3 min. jei norite, prieš pateikdami galite susukti į ritinį ir supjaustyti gabalėliais.

3. Keksiukai su mėsa

Keksiukai su mėsos įdaru – ne mažiau skanūs už pyragėlius ar spurgas su mėsos įdaru.

Produktai:

12 kiaušinių, 12 šaukštų pakepinto faršo, 1 nedidelis brokolis, 1 paprika, 2 šaukštai sviesto, druskos ir pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti:

Keksiukų formeles patepkite sviestu, tada į kiekvieną įdėkite faršo. Brokolį išskaidykite žiedynais, papriką supjaustykite kubeliais, sudėkite daržoves ant faršo, užberkite druskos, pipirų. Į kiekvieną formelę įmuškite po kiaušinį. Pašaukite formeles į 180 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite 40–50 min.

4. Meksikietiškos salotos

Keptuvėje pakepkite faršą, išimkite jį į dubenį ir pridenkite. Toje pačioje keptuvėje pakepkite smulkintą papriką. Į didelę lėkštę įdėkite kelis salotų lapus, ant viršaus uždėkite faršą, keptą papriką, apšlakstykite aštriu padažu.

5. Mėsainis su salotos lapais

Jei pabodo įprasti mėsainiai, galite pasigaminti originalų mėsainį, pakeitus bandelę salotų lapais.

Produktai:

150 g. faršo, 1 svogūnas, 1 avokadas, 1 kiaušinis, druskos ir pipirų – pagal skonį, 2–3 salotų lapai.

Kaip gaminti:

Įberkite į faršą druskos, pipirų, įmuškite kiaušinį, išmaišykite, suformuokite nedidelius kotletus. Kotletus apkepkite stipriai įkaitintoje keptuvėje iš visų pusių. Svogūną ir avokadą supjaustykite žiedais. Kotletus sudėkite ant salotų lapų, papuoškite svogūno ir avokado žiedais. Ant viršaus uždėkite salotos lapą, persmeikite smeigtuku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)