4 asmenims, 30 min.

  • 2 l sultinio (naudojau vištienos)
  • 200 g šviežių voveraičių
  • 50 g sviesto
  • 150 g ryžių
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 aitrioji paprika
  • žiupsnelis šviežių petražolių
  • pagal skonį druskos ir pipirų

Į verdantį sultinį suberkite ryžius ir išvirkite.
Keptuvėje su ištirpintu sviestu pakepinkite tarkuotas morkas ir smulkintą svogūną. Kai daržovės suminkštės, sudėkite nuvalytas voveraites. Pakepinkite apie 7 minutes. Sudėkite išspaustus česnakus, smulkintą aitriąją papriką ir dar pakepinkite, kol pasklis malonus česnako kvapas. Sudėkite keptuvės turinį į puodą su sultiniu ir ryžiais. Pavirkite dar kelias minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis.

Skanaus!

Voveraičių sriuba