Su daržovėmis svieste orkaitėje kepti upėtakiai

Šiam patiekalui reikės:

  • 2 upėtakių, skrostų, su galva;
  • pusės didelės arba visos mažesnės cukinijos;
  • 5-6 vidutinio dydžio morkų;
  • 1-2 vidutinio dydžio svogūnų;
  • 3-4 skiltelių česnako;
  • 100 g sviesto;
  • 1 citrinos;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos, pipirų;
  • šviežių citrininių čiobrelių.
Orkaitėje kepti upėtakiai


Upėtakius įtrinkite druska, pipirais, į jų vidų įdėkite šviežius čiobrelius, pjaustytą citriną. Palaikykite 1-2 val., kol į žuvį įsigers prieskonių aromatai.

Orkaitėje kepti upėtakiai

Per tą laiką supjaustykite pailgais „piršteliais“ morkas ir jas šiek tiek apvirkite pasūdytame vandenyje, kad suminkštėtų.

Stambiais pusžiedžiais supjaustykite svogūnus, pasmulkinkite česnakus, pakepkite juos keptuvėje su šiek tiek alyvuogių aliejaus. Tegu svogūnai bei česnakai suminkštėja ir šiek tiek apskrunda.

Orkaitėje kepti upėtakiai

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Į kiek gilesnį kepimo indą įdėkite gabalėliais smulkinto sviestą. Sudėkite svogūnus, česnakus, morkas, ne per plonai juostelėmis supjaustytą cukiniją.

Orkaitėje kepti upėtakiai

Ant viršaus sudėkite pasimarinavusią žuvį, uždėkite kelis gabalėlius sviesto, indą uždenkite aliuminio folija ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Orkaitėje kepti upėtakiai

Po maždaug 20 minučių nuimkite foliją, įjunkite orkaitės vėjelio funkciją ir pakepkite žuvį dar 10-15 min., vis patepdami jos odą sviestu kol gražiai apskrus ir bus traški.

Orkaitėje kepti upėtakiai

Patiekite žuvį atsargiai išėmę ir supjaustę, kartu su svieste iki šilkinio minkštumo išsitroškinusiose daržovėse.

Orkaitėje kepti upėtakiai

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)