Patiekalui galite naudoti ne tik tamsius pievagrybius, bet ir šviesius. Grybams įdaryti taip pat tiktų bet koks kietesnis sūris, nebūtinai parmezano.

Norint, kad iškepę grybukai nebūtų labai vandeningi, prieš įdarant juos reikėtų pakepti orkaitėje 10 minučių, kad grybai išleistų didžiąją dalį skysčio. Įdarytus grybus galite patiekti ir karštus, ir šaltus. Jie taip pat skanūs ne tik kaip atskiras užkandis, bet ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų.

6 porcijos

Reikės:

  • 700 g (15-17) pievagrybių (naudojau tamsesnius)
  • 30 g (2 valg. š.) sviesto
  • 2 česnako skiltelių
  • 5 valg. š. džiūvėsėlių
  • 5 valg. š. sutarkuoto parmezano sūrio (arba kito kietesnio sūrio)
  • 100 g kreminio sūrio
  • 1 arb. š. džiovintos petražolės
  • 1/3 arb. š. džiovinto čiobrelio
  • druskos, juodųjų pipirų
  • šiek tiek tarkuoto parmezano (grybukų apibarstymui)

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.

2. Grybus nuplauname, išpjauname kotelius (bet jų neišmetame!). Ant orkaitės skardos patiesiame folijos, ant jos išdėliojame grybų kepurėles (išpjauta dalimi žemyn) ir kepame 10 minučių. Po to kepurėles sudedame į lėkštę ir leidžiame išsiskirti skysčiui.

3. Grybų kotelius susmulkiname. Česnako skilteles nulupame, taip pat susmulkiname.

4. Keptuvėje įkaitiname sviestą ant vidutinės ugnies. Sudedame kotelius, kepiname apie 5 minutes, vis pamaišant. Sudedame česnaką, pakepiname 1 minutę. Suberiame džiūvėsėlius, kepiname ~3 minutes, kol džiūvėsėliai apskrunda. Keptuvės turinį sudedame į dubenį, paliekame šiek tiek atvėsti. Tada gerai sumaišome su kreminiu sūriu, po to įdedame parmezano, pagardiname petražole, čiobreliu ir druska bei pipirais pagal skonį (nepadauginkite druskos, nes parmezanas sūrus).

5. Grybus įdarome pasiruoštu įdaru, sudedame ant folija išklotos orkaitės skardos. Kiekvieną grybuką apibarstome parmezano sūriu ir šauname į orkaitę (200 C). Kepame 20 minučių, kol viršus pasidaro gražios auksinės spalvos. Taip paruošti grybai skanūs ir karšti, ir šalti.

Įdaryti pievagrybiai