Šį kartą į jo rankas pakliuvo arbūzo žievelė.
„Esu matęs karšto konservavimo būdą, todėl pagalvojau, kodėl negalima padaryti taip, kaip darė mano tėvai ir seneliai – tiesiog pasūdyti tokiu pačiu būdu kaip ir agurkus. Paskaninau arbūzą česnaku, kmynais ir krapais. Palaikiau 24 val. kambario temperatūroje, ne aukštesnėje nei 27 laipsniai, paskui 12 val. šaldytuve“, – pasakoja žinomas receptų autorius.
„Niekas neatspėjo, kas tai yra. Spėliojo, kad tai gali būti agurkai, kai kuriems tai atrodė esanti cukinija, kitiems melionas, tačiau visi nustebdavo, kai atrišus akis pamatydavo prieš save arbūzo žieveles“, – šypsosi eksperimentatorius.
Ne kartą savo laidose pasakojęs apie tvarumą ir kaip gyventi pasitelkus jo principus, A. Ivanauskas ragina: „Nešvaistykime ir nemėtykime veltui maisto. Ir šis šis receptas yra puikus pavyzdys, kaip galime taupyti maistą ir jį suvartoti iki galo.“
Jei norite, pataria virtuvės asas, žieveles galite paskaninti ir kalendromis ar aitriosiomis paprikomis: „Jas aš labai siūlau valgyti prie šašlykų, kepsnių ar tiesiog atsigaivinti valgant vienas. Galite naudoti jas ten, kur valgote greitai sūdytus agurkus. Tinka ir sumaišius su grietine. Nevalgomas yra tik apatinis žalias sluoksnis, kuris yra kietas.“
O receptą, kuriame tiksliai sužinosite, kaip pasūdyti arbūzą, rasite naujausioje Alfo knygoje, kurią DELFI skaitytojai gali visiškai nemokamai vartyti čia (arbūzo žievelių receptą rasite 83 puslapyje): https://alfosuvilioti.vmgonline.lt/