Aklo testo metu nustatėme, kurie iš šprotų yra skaniausi. Eksperimente dalyvavo ir šprotus vertino trys žmonės.

Šprotai

1. Rūkyti šprotai aliejuje „Graal“ (Lenkija)

Šprotai

Pirmasis dalyvis: švelnus skonis, primena silkę, normali konsistencija, skaniausi.

Antrasis dalyvis: nėra pačios žuvies skonio, kartoki, mėsa kramtosi į guminę masę, kaip šprotas pati žuvis per didelė.

Trečiasis dalyvis: žuvelės nemažos, patys šprotai – rūgštoki, nelabai kokia konsistencija – lyg guminė.

Šprotai

2. Šprotai aliejuje „Kaija“ (Latvija)

Šprotai

Pirmasis dalyvis: skani, maloni, konsistencija gera.

Antrasis dalyvis: subalansuotas skonis, labai skanus šprotas, maloni tekstūra, ir žuvies, ir rūkymo skonis jaučiasi.

Trečiasis dalyvis: normalus žuvelės dydis, skanūs šprotai, gal kiek sūresnis nei pirmas.

Šprotai

3. „Lielas šprotes“ (Latvija)

Šprotai

  • Patys didžiausi šprotai, įdomu tai, kad prie sudėties nurodyta ne šprotai, o strimelės.
Šprotai


Pirmasis dalyvis: panašūs į antruosius, gal kiek riebesni.

Antrasis dalyvis: neskanūs, poskonis nemalonus, kažkokių keistų prieskonių lyg ir pridėta, nors tekstūra per minkšta, bet ne guminė.

Trečiasis dalyvis: jaučiasi labiausiai dūmo skonis, įdomūs prieskoniai, antrieji skanesni, labai dideli šprotai.

Šprotai

4. Šprotai aliejuje „RIGA GOLD“ (Latvija)

Šprotai

  • Atkreipiame dėmesį į tai, kad šprotai buvo be uodegėlių.

Pirmasis dalyvis: skonis skirtingiausias iš visų, prasčiausi iš visų, kur prieš tai ragavau, bekvapiai, mažiausiai rinkčiausi, neskaniausi.

Antrasis dalyvis: riebiausi, labiausiai aliejaus skonis jaučiasi bei stiprus dūmo skonis, bet atrodo, kad nelabai natūralus, vidutiniško skonio.

Trečiasis dalyvis: labai keisti, nelabai patinkantis, kažkoks pašalinis skonis, nenorėčiau tokių šprotų pirkti, labai dūmiški.

Šprotai

5. Rūkyti šprotai aliejuje „Amber Fish“ (Latvija)

Šprotai

  • Šie šprotai taip pat buvo be uodegėlių, o kai kurios žuvelės taip sukibusios, tarsi dvigubos.

Pirmasis dalyvis: panašūs į ketvirtus, bet šie skanesni, konsistencija normali.

Antrasis dalyvis: labiausiai jaučiasi žuvies skonis, mažiausiai dūmo skonio, atrodo natūraliausi, mažiausiai išmirkyti, rinkčiausi šiuos, nes skaniausi šprotai.

Trečiasis dalyvis: skanūs, dydis žuvyčių geras, nors konsistencija pasirodė kiek patižusi, bet burnoje skonis malonus.

Šprotai
  • Atkreipiame dėmesį, kad antru ragavimu, pirmajam dalyviui šprotai, kurie buvo skaniausi (nr.1), tapo išvis patys prasčiausi – be skonio ir be kvapo, ir be druskos. Galbūt taip atrodė, nes buvo ragaujamas pats pirmas šprotas.
Šprotai


Skoninėmis savybėmis laimėjo šprotai nr. 2 ir nr. 5.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)