Prisipažinsiu, tas burnoje tirpstantis skonis nuneša ne bet kur, o į tikrų tikriausią Italiją.

Reikės: (dvi porcijos)

  • 5-6 ekologiškų, laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių,
  • 2 valgomų šaukštų cukraus (nerafinuoto, cukranendrių)
  • 50 ml limoncello likerio,
  • ekologiškos citrinos žievelės,
  • vanilės ankšties (arba natūralaus vanilinio cukraus)
  • 6-8 vidutinio dydžio braškių.
Zabaione
Ir šiek tiek patirties gaminant desertus! Mat zabaione nėra sunku pagaminti, tačiau reikia greitai suktis, kad kartais kiaušininis kremas nevirstų kiaušiniene.
Zabaione

Gerai išplakite atskirtus kiaušinio trynius su cukrumi, vanilės ankšties turiniu, įpilkite citrinų likerį limoncello, įtarkuokite šiek tiek citrinos žievelės. Dar kartą gerai išplakite iki kol masė taps puri.

Puode užvirkite vandenį, ant jo padėkite dubenį su deserto plakiniu. Virš verdančio vandens laikydami dubenį plakite, kol masė sutirštės – apie 5-7 minutes.

Zabaione
Zabaione

Supilkite išplaktą zabaione ant supjaustytų braškių į simpatiškas taures, papuoškite šviežiomis braškėmis ir citrinų žievele.

Zabaione
Zabaione

Skanaus.

Zabaione
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)