4 porcijos

Reikės:

Kotletams:

  • 700 g kalafioro
  • 150 g varškės sūrio
  • 160 ml džiūvėsėlių
  • 1 kiaušinio
  • ½ vidutinio dydžio svogūno
  • ¼ arb. š. druskos


Kepimui:

  • 3 kiaušinių baltymų
  • 2 kiaušinių trynių
  • 1 valg. š. miltų
  • ¼ arb. š. druskos
  • aliejaus


Pomidorų padažui:

  • 600 g pomidorų
  • 300 ml vandens
  • 1 šviežio jalapeno pipiro
  • ¼ vidutinio dydžio svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 ½ arb. š. vištienos sultinio miltelių (arba 1 kubelio)


Gaminimas:

1. Puode užverdame vandenį, sudedame pomidorus (prieš tai išpjauname kotelius) ir verdame 7 min. Išimame iš vandens ir atidedame į šalį atvėsti.

2. Į puodą sudedame sulaužytą kalafiorą, užpilame vandeniu ir verdame, kol šis suminkštėja. Tada išimame iš vandens ir paliekame atvėsti.

3. Pomidorų padažas – atvėsusius pomidorus nulupame. Sudedame į kokteilinę kartu su svogūnu, 2 skiltelėmis česnako ir užpilame vandeniu. Sutriname. Puode įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies, įdedame 1 česnako skiltelę, apkepiname. Tada išimame česnaką, supilame pomidorų padažą, įdedame įpjautą jalapeno pipirą (kad labiau atsiskleistų skonis), pagardiname vištienos sultiniu ir kaitiname 20 min (vis pamaišome). Po to paliekame padažą šiltai.

4. Kotletai – svogūną susmulkiname, pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol svogūnas suminkštėja. Kiaušinį išplakame. Kalafiorą sutriname šakute, varškės sūrį sutrupiname, sumaišome viename inde kartu su druska ir svogūnu. Tada įmaišome kiaušinio plakinį ir džiūvėsėlius. Į atskirą lėkštę įberiame šiek tiek miltų. Rankas suvilgome aliejumi, imame po nedidelę saujelę kalafiorų masės ir formuojame ~6 cm pločio apvalius kotletus. Kiekvieną kotletą suvilgome miltuose, gerai suspaudžiame ir dedame į lėkštę. Iš viso turėtumėte gauti apie 15 kotletų.

5. Kepimas – kiaušinių baltymus sudedame į dubenį, suberiame druską ir išplakame iki standžių putų (kad apvertus dubenį baltymai iš jo nekristų). Tada įmaišome kiaušinių trynius. Šaukšto pagalba atsargiai įmaišome miltus. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės silpnesnės ugnies. Kiekvieną kotletą įmerkiame į baltymų plakinį, dedame į keptuvę ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Iškepusius kotletus dedame į lėkštę.

6. Kalafiorų kotletus sudedame atgal į puodą su pomidorų padažu, pakaitiname vos kelias minutes ir patiekiame. Prie šių kotletų labai tinka ryžiai.

Skanaus!

Kalafioro ir varškės sūrio kotletai su naminiu pomidorų padažu