Lenkijoje jis ruošiamas vasarą, kada atsiranda šviežių kopūstų. Švieži kopūstai ir rūkytos dešrelės, tad šis duetas kaip brolis ir sesuo, visur kartu ir labai skanu.

Taip pat troškinį tinka gausiai pabarstyti krapais.

Lenkiškas kopūstų ir dešrelių troškinys

6 asmenims, 40 min.

  • 1 nedidelis kopūstas,
  • 1 morka,
  • 1 svogūnas,
  • 4 rūkytos dešrelės ar kitokios mėgstamos dešrelės,
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • 1 šaukštas pomidorų pastos,
  • 2 šaukštai smulkintų krapų,
  • 1 lauro lapas,
  • 2 stiklinės sultinio,
  • pagal skonį druskos ir pipirų.


Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus. Kepinkite, kol svogūnai suminkštės.
Sudėkite tarkuotas morkas, pjaustytus kopūstus, lauro lapą, pomidorų pastą, užpilkite sultiniu, išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite ant nedidelės liepsnos 20 minučių. Jei po šio laiko kopūstai vis dar bus traškūs, įpilkite sultinio arba vandens.

Kai daržovės suminkštės, ištraukite lauro lapą ir suberkite pagal skonį druskos ir maltų pipirų bei krapus.

Kitoje keptuvėje iki apskrudimo pakepinkite pjaustytas dešreles. Kai dešrelės bus apskrudusios, išimkite iš keptuvės ir sudėkite į keptuvę su daržovėmis. Išmaišykite.

Skanaus.

Lenkiškas kopūstų ir dešrelių troškinys