„Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė teigia, kad šviežia žuvis gali išties nustebinti skonių įvairove ir turi daugybę organizmui naudingų medžiagų. Ne veltui žuvį rekomenduojama įtraukti į kasdienės mitybos racioną, nes šis maistas – energijos, geros nuotaikos bei sveikatos šaltinis.

„Vasara yra ypatingai geras metas pasimėgauti jos privalumais. Nors kepsnines dažniausiai užkariauja mėsa, ant laužo virta žuvienė – puikus išvykų į gamtą akcentas. Tai yra išskirtinis patiekalas, o skaniausias jis verdamas visgi ne namie, bet prie vandens telkinių. Žuvienei užtenka vos kelių pagrindinių produktų: bulvių, svogūno ir, žinoma, pačio pagrindinio komponento. Tinkamiausios žuvys šiam patiekalui: ešeriai, karšiai, karpiai. Be to, norint tobulos žuvienės, jas verta rinktis kelias. Patartina patiekalą virti iš trijų arba dviejų skirtingų rūšių žuvies“, – akcentuoja B. Baratinskaitė.

Žuvienė

Todėl, pasidalijusi tobulos žuvienės virimo gudrybėmis, maisto ekspertė siūlo išbandyti šio patiekalo receptą, kuris gali tapti nepakeičiamu kiekvienos išvykos į gamtą palydovu.

Nuostabioms akimirkoms prie laužo: tradicinė kuršių žuvienė

Reikės: vieno didesnio ešerio ir tokio paties karpio, 2 saujų petražolių, 2 didesnių svogūnų, 2 didesnių bulvių, 1 morkos, 3 litrų vandens, žiupsnelio druskos ir pipirų, 3 skiltelių česnako, arbatinio šaukštelio krapų viršūnėlių.

Išvalykite ir išdarinėkite žuvį. Supjaustykite didesniais gabalėliais ir sudėkite į puodą. Jį uždėkite ant laužo, supilkite vandenį ir virkite apie pusvalandį. Tada supjaustykite svogūnus, bulves, morką. Viską sudėkite į puodą. Įdėkite česnakus, pagardinkite druska ir pipirais, žuvienę pavirkite dar pusvalandį. Kai ji jau bus paruošta, į puodą suberkite kapotas petražoles bei krapus. Žuvienė – pagaminta: išdalinkite artimiesiems ir skanaukite.

„Šio patiekalo gamyba yra išties ypatingas procesas. Tai puiki proga pasimėgauti gamtos teikiamais malonumais, nuostabiai praleisti laiką su artimaisiais, kurti naujas tradicijas. Žuvienės gamyba ant laužo yra tikra išvykų prie ežero klasika. Visgi ją paruošti galima ne tik čia pat sužvejojus laimikį, bet ir atsivežus savo šviežios bei kokybiškos žuvies. Įspūdžių ir skonių tai tikrai nesumenkins“, – šypsosi B. Baratinskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)