Aš nesiginčysiu ir nieko neįrodinėsiu, o tiesiog tyliai pasimėgausiu sode keptu šašlyku.
Šį kartą dalinuosi jautienos šašlyku, kurį gaminau pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį. Mėsa – kvapni, sultinga. Garnyrui tiekiau virtus ryžius, bet galite valgyti su daug daržovių ar kitokiu mėgstamu garnyru.
4 asmenims
15 minučių + marinavimas
- 750 g jautienos išpjovos
- 3 saldžios paprikos
- 1 didelis raudonas svogūnas
- 16 mažų pievagrybių
- 6 išspaustos česnako skiltelės
- 2 šaukštai sojų padažo
- 2 šaukštai Vusterio padažo
- 3 šaukštai balzamiko acto
- 1 šaukštas aliejaus
- 1/4 šaukšto maltų pipirų
- 1 aitriosios paprikos
Marinatui visus ingredientus sumaišykite.
Jautieną supjaustykite vieno kąsnio gabalais. Sudėkite į marinatą, išmaišykite, jog visi gabalai apsidengtų marinatu ir dėkite į šaldytuvą bent jau 30 minučių, bet geriausia per naktį marinuoti.
Paprikas ir svogūną supjaustykite norimo dydžio gabalais (pageidautina didesniais). Ant išmirkytų medinių iešmų (galima metalinių jei turite) maukite paeiliui: mėsa, svogūnas, mėsa, pievagrybis, mėsa, paprika ir t.t. Aš, kad iešmeliai nesudegtų, galiukus apsukau folija.
Kepkite ant žarijų pavartant apie 4 minutes iš kiekvienos pusės.
Skanaus.