Aš nesiginčysiu ir nieko neįrodinėsiu, o tiesiog tyliai pasimėgausiu sode keptu šašlyku.

Šį kartą dalinuosi jautienos šašlyku, kurį gaminau pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį. Mėsa – kvapni, sultinga. Garnyrui tiekiau virtus ryžius, bet galite valgyti su daug daržovių ar kitokiu mėgstamu garnyru.

4 asmenims
15 minučių + marinavimas

Jautienos šašlykai

  • 750 g jautienos išpjovos
  • 3 saldžios paprikos
  • 1 didelis raudonas svogūnas
  • 16 mažų pievagrybių
  • 6 išspaustos česnako skiltelės
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 2 šaukštai Vusterio padažo
  • 3 šaukštai balzamiko acto
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 1/4 šaukšto maltų pipirų
  • 1 aitriosios paprikos


Marinatui visus ingredientus sumaišykite.

Jautieną supjaustykite vieno kąsnio gabalais. Sudėkite į marinatą, išmaišykite, jog visi gabalai apsidengtų marinatu ir dėkite į šaldytuvą bent jau 30 minučių, bet geriausia per naktį marinuoti.

Paprikas ir svogūną supjaustykite norimo dydžio gabalais (pageidautina didesniais). Ant išmirkytų medinių iešmų (galima metalinių jei turite) maukite paeiliui: mėsa, svogūnas, mėsa, pievagrybis, mėsa, paprika ir t.t. Aš, kad iešmeliai nesudegtų, galiukus apsukau folija.

Kepkite ant žarijų pavartant apie 4 minutes iš kiekvienos pusės.

Skanaus.

Jautienos šašlykai