Gamtoje galima kepti ne tik šašlykus, išvirti žuvienę, bet ir pasigaminti troškinį.

Šiandien pasitaikė puiki proga sode pasikurti grilį, ant grotelių uždėti puodą ir troškinti pietus. Šis troškinys paprastas, bet visgi dūmų aromatas duoda savo cinkelį.

Aš laužo nekūriau, tiesiog ant grilio grotelių uždėjau puodą ir taip troškinau. Jeigu turite puodą tinkamą kabinti virš laužo, tai būtinai taip ir gaminkite.

8 asmenims, 60 min.

  • šlakelis aliejaus
  • 500 g kiaulienos sprandinės
  • 3 morkų
  • 6 bulvių
  • 3 salierų stiebų
  • 2 l daržovių sultinio
  • 1 nedidelio kopūsto
  • 1 šaukštelio raudonėlio
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio maltų pipirų
  • 6 šaukštų pomidorų padažo
  • 3 šaukštų grietinės

Įkaitinkite puodą su šlakeliu aliejaus ir jame apkepinkite pjaustytą mažais gabaliukais mėsą. Mėsą kepinkite iš abiejų pusių, kad gerai apskrustų. Kai mėsa apskrus sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas, salierus ir dar 2 minutes pakepinkite.

Sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, šiaudeliais pjaustytą kopūstą, supilkite pomidorų padažą, sultinį, berkite raudonėlį, druską, pipirus. Viską išmaišykite ir uždengę troškinkite apie 45 minutes. Likus keliom minutėm iki troškinimosi pabaigos įdėkite grietinę, išmaišykite.

Skanaus.

Daržovių troškinys ant laužo
Foto: Recepto autorė